Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt. Op het eigen academy veld stond het vlaggenschip van de Almere City Academy tegenover FC Lisse. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen.

Bij de club uit Lisse komt City een oude bekende tegen. Marc Hogervorst keepte tussen 2006 en 2009 voor FC Omniworld en is momenteel keeperstrainer bij geel blauwe. In Almere speelde hij 19 wedstrijden, waarvan 15 in zijn eerste seizoen.

Marc Hogervorst

Marc Hogervorst

Geboortedatum:
11-05-1980
Geboorteplaats:
Haarlemmermeer, Nederland
Posities:
Keeper
19wedstrijden
0Doelpunten
0Geel
0Dubbel Geel
1Rood

In de eerste helft kwam FC Lisse al na 12 minuten op voorsprong door Remi van Ekeris. Dit was dan ook de stand bij de rust. 10 minuten in de eerste helft komt Jong Almere op gelijke hoogte door Tijmen Wildeboer. Vlak hierna is het nog 2 keer raak aan de Almeerse zijde. Zowel Guus Beaumont als Marcelencio Esajas weten het net te vinden. Na flink wat wissels aan beide zijde was het in de laatste 5 minuten weer raak voor Almere. Zowel Tijmen Wildeboer, Olivier de Nijs als Kevin Silva scoorde een doelpunt waardoor City met een ruime overwinning weer 3 punten binnen haalt.

Na 21 wedstrijden staat de promovendus heel netjes op een 7e plaats in de Tweede Divisie. Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt City tegen de nummer 8 HHC Hardenberg. De voorsprong op concurrent Jong Sparta Rotterdam bedraagt nu 6 punten.