Jong Almere City FC heeft vanmiddag een verdienstelijk punt gepakt tegen v.v. Katwijk. Het zou lang duren voordat er iets noemenswaardig zou gebeuren in een zonovergoten Yanmar Stadion, maar de eerste echte kans werd ook meteen de openingstreffer. Aninkora werd diep gestuurd, kon alleen op de doelman af en met een stift zette hij de 1-0 op het scorebord. Niet veel later leek hetzelfde verhaal zich af te spelen, echter raakte Aninkora dit keer de paal. Jong Almere City FC ging verdiend met een 1-0 voorsprong rusten.

Na de rust was het aan Katwijk om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en waarschijnlijk ook de voorsprong. Echt heel gevaarlijk werden de aanvallen van Katwijk echter zelden. De wedstrijd werd wel steeds harder en fysieker. Benschop en Evre konden zo nog op een gele prent van de scheids rekenen na harde overtredingen op Katwijkse spelers.

Hoewel Katwijk aan het aanvallen was duurde het dus lang voor ze echt gevaarlijk werden. Voor de gelijkmaker hadden ze zelfs een strafschop nodig. Deze werd door Grim veroorzaakt. De doelman wilde de bal wegwerken maar was te laat en nam alleen de aanvaller van Katwijk mee. De penalty werd vervolgens benut en dus stond de wedstrijd een paar minuten voor tijd weer gelijk. Jong Almere City leek het daarbij niet te laten en ging alsnog voor de winst en zag schoten van Brobbey en Krant nog het doel missen. En zo pakte Jong Almere City in eigen huis een punt tegen de kampioen van vorig seizoen.

Op de ranglijst maakt het punt allemaal niet zoveel meer uit, Jong Almere City lijkt praktisch gezien toch al gedegradeerd aangezien de achterstand op Jong Sparta 12 punten bedraagt en op Vitesse zelfs 16 punten. Mocht Volendam kampioen worden in de 3e divisie zondag, dan degraderen de 2 laagst geklasseerde beloften elftallen uit de 2e divisie. Voor Jong Almere is het dus vooral zaak om spelers beter te maken en progressie te boeken en die progressie was vandaag ook te zien.