Jong Almere City FC is vanmiddag uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. In eerste wedstrijd van het seizoen kwam ONS Sneek op bezoek in het Yanmar Stadion en werden vervolgens getrakteerd op een 6-0 nederlaag.

Stijn Keller, de doelman van Jong Almere, moest in de eerste minuten nog redding brengen op een goede mogelijkheid van ONS Sneek. Na 10 minuten hadden de beloften de wedstrijd echter volledig in handen. In de 24e minuut zorgde dit ook voor de openingstreffer van Aninkora na balverlies van ONS op hun eigen helft. Faris Hammouti kreeg nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar een penalty van Aninkora zorgde in de 35e minuut voor de tweede treffer van de middag. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust voetbalde Jong Almere vrolijk verder en kon Stijn Meijer op afgeven van Mees Kaandorp de 3-0 maken. Niet veel later werd een inzet van dezelfde Kaandorp gekeerd maar stond Meijer alweer klaar om de bal er simpel in te tikken: 4-0. In de 73e minuut maakte Meijer zijn hattrick compleet met een fraaie stift over de doelman voor de 5-0. Wat Meijer kan kan ik ook moest Aninkora gedacht hebben want 3 minuten later maakte hij ook zijn hattrick compleet en zette hij de eindstand op het scorebord: 6-0!

Een uitstekend begin voor Jong Almere City FC dat hiermee direct de koppositie pakt in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week zaterdag wacht een uitwedstrijd in Goes.