Jong Almere heeft de wedstrijd HHC zaterdagmiddag niet weten te winnen. In Hardenberg ging de Flevolandse formatie met 1-0 onderuit en blijven ze na 3 wedstrijden op 3 punten staan.

Het zou al geen makkelijke opgave worden zaterdagmiddag op Sportpark de Boshoek. HHC Hardenberg is namelijk koploper van de Betnation Divisie en verspeelde nog geen punt dit seizoen. Jong Almere kende nog geen goede start dit seizoen, maar wist vorige week wel overtuigend thuis te winnen van ACV (3-1).

City begon de wedstrijd al meteen met een goede kans van Jordy Rullens, maar kreeg het daarna zwaar door veel kansen van HHC, ondanks het redelijke spel van de Almeerders. Na 20 minuten komt de thuisploeg op voorsprong.

Na de rust krijgt HHC in de 60e minuut weer een grote kans, maar Stijn Keller weet de bal uit het doel te houden. Vlak voor het einde van de wedstrijd wordt Tijmen Wildeboer voor de tweede keer flink onderuit gehaald, waardoor hij het veld moet verlaten. De 6 minuten extra tijd die volgde waren niet genoeg voor de gelijkmaker, waardoor “De Zwarte Schapen” verliezen van de koploper.

Met 3 punten uit 5 wedstrijden, staat Jong Almere nu op een 16e plaats. Volgende week speelt het thuis tegen FC Lisse. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30.

Overige jeugd uitslagen

ThuisUit
VV Unicum O140 – 14Almere City FC O14
Almere City FC O143 – 2SC Telstar 1963 O16
ADO Den Haag O174 – 1Almere City FC O17
Almere City FC O181 – 2N.E.C Nijmegen O18