Jong Almere City FC heeft zich vanmiddag geen goede dienst bewezen. Op bezoek bij FC Lienden stonden de beloften met 0-2 voor bij rust. FC Lienden wist in de 2e helft echter de wedstrijd om te draaien en met 3-2 te winnen.

Jong Almere City speelde effectieve eerste helft. De eerste echte kans voor Jong Almere kwam in de 24e minuut. Bensabouh, die gisteravond nog mocht invallen tegen Jong AZ, maakte de kans af voor de 0-1. 8 minuten later maakte Rogier Benschop, die afgelopen winter overkwam van PEC Zwolle, de 0-2.

Na rust kwam FC Lienden echter fel uit de kleedkamer en binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Lienden had deze helft de wind letterlijk en figuurlijk in de rug en Versteeg kon na een corner de 1-2 maken. Een minuut later scoorde dezelfde Versteeg met een afstandsschot. Na ruim een uur te hebben gespeeld kwam Jong Almere ook nog eens met 10 man te staan na een 2e gele kaart voor middenvelder Sam Krant. Zo’n 10 minuten voor tijd maakte Versteeg de 3-2. Zo deed de hattrick van de huurling van De Graafschap Jong Almere City FC uiteindelijk de das om.

De grootste concurrent tegen degradatie Jong Vitesse speelde gelijk. Hierdoor bedraagt het gat tussen beide beloftenelftallen nu 10 punten.