Jong Almere City FC heeft gister in eigen huis na een flitsende start gewonnen van ACV Assen. Met een 3-1 overwinning pakte het de eerste punten in de Tweede Divisie.

Een opwarming was niet echt nodig in het bloedhete Yanmar Stadion. In de wedstrijd komen ook niet want al na iets meer dan 1 minuut lag de 1-0 al in het mandje. Een goede aanval werd gestart met een mooie loop actie van Purriel en via via eindigde de bal bij Noslin de aanval keurig afronde voor de snelle openingstreffer.

Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten en was een schoonheid van een doelpunt. Ritmeester van de Kamp, die de eerste helft meespeelde en in de tweede helft werd vervangen door Resink, liet zijn klasse zien met een heerlijk afstandsschot in de kruising. Een 2-0 voorsprong na slechts 8 minuten en die was ook geheel terecht. Almere City maakte het spel en ACV had daar zichtbaar moeite mee. Ook de 3-0 viel nog in binnen het eerste half uur. Dit keer was het aanvoerder Beaumont die een vrijwel identieke treffer maakte als Ritmeester. Ook dit keer heerlijk in de verre hoek, kansloos voor de keeper. Niet veel later zat Purriel een eveneens lekker schot op de lat eindigen.

ACV was natuurlijk niet gekomen om achterover leunen en kwam bij vlagen goed langs de verdediging van Almere City. Het vergat echter vaak te schieten wanneer die mogelijkheid zich voordeed waardoor het lang wachten was op een echte kans voor de gasten uit Assen. Vlak voor rust werd echter wel een keer besloten te schieten en daaruit viel, verder redelijk uit het niks, dan toch de 3-1.

Na rust dus taak om de 3-1 in ieder geval te bewaken tegen een gemotiveerd Assen. Het bracht een paar lange en brede spelers het veld in tegen de jonkies van Almere City FC maar echt succesvol in de zoektocht naar de aansluitingstreffer is ACV niet. Mede door de warmte zakt het niveau wat weg en tegelijkertijd staat Jong Almere City prima zijn mannetje en behoudt de voorsprong succesvol. Op het eind zijn er zelfs nog goede mogelijkheden om de 4-1 te maken, maar dat was na een lange warme middag net teveel van het goede.

Wel levert het dus de eerste 3 belangrijke punten op in de Tweede Divisie, of zoals het lelijk heet de “Betnation League”. Volgende week neemt Danny Schenkel zijn mannen mee naar HHC Hardenberg. Dat word een lastige uitdaging aangezien ze ongeslagen koploper staan. HHC heeft zelfs nog geen doelpunt tegen gehad. Maar scoren is bij de jongens van Jong het probleem niet zozeer, of het achterin de pot dicht kan houden, ook vandaag lag het soms onnodig open achterin, lijkt meer de uitdaging in Hardenberg. Een week later volgt weer een thuiswedstrijd, tegen FC Lisse.

De samenvatting van de wedstrijd is hier te bekijken!

Overige jeugd uitslagen

ThuisUit
Almere City FC O145 – 2FC Groningen O14
SC Cambuur O160 – 3Almere City FC O16
AFC ’34 O173 – 0Almere City FC O17
Almere City FC O180 – 5Go Ahead Eagles O18