Jong Almere City FC kwam zaterdagmiddag in een zonnig Yanmar Stadion in actie tegen GVVV Veenendaal. De ploeg van Ivar van Dinteren wist met 2-0 te winnen in een matige wedstrijd.

Weinig kansen in de eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, Mike Grim redde op een kopbal na een hoekschop. Jong Almere City FC wist na 8 minuten ook de eerste kans te creeren, Jelle Goselink haalde met een schot uit maar die werd door een Veenendaals been verwerkt tot hoekschop. Uit de hoekschop die volgde kwam hij bijna in een keer in het doel, maar oud-Almere City FC doelman Johan Jansen tikte de bal over. Nicky van Hilten speelde een matige wedstrijd maar schoot wel na een half uur een vrijetrap van 20 meter op de paal. Verder gebeurde er niet heel veel meer in de tweede helft en gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Foto: Almere City Fans

Slotfase pakt goed uit

De tweede helft kwam pas los in het laatste kwartier. Aninkora die na 9 maanden blessureleed zijn rentree maaktte voor Jong Almere City FC wist een kwartier voor tijd de 1-0 binnen te schieten. Daarna drong GVVV aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. Een paar minuten voor tijd kon Leidsman, Jong Almere City FC op 2-0 schieten maar voor een leeg doel raaktte hij de paal. 30 seconden later zat hij er alsnog in, van Hilten tikt de bal achter Jansen en bracht daarmee de eindstand op 2-0.

Opstellingen

Opstelling Jong Almere City FC: Grim, van Hilten, Mannes, Willems, Bergkamp, Goselink, Brobbey, Bensabouh, Benschop, Leidsman, Evre.

Opstelling GVVV: Jansen, Hofman, Terscheggert, den Hartog, de Graaf, van der Voort, Mulder, Laghmouchi, Grot, de Jong, Jansen.