Jong Almere City FC vertrekt na 4 seizoenen weer uit de nederlandse voetbalpiramide en gaat vanaf volgend seizoen spelen in de nieuwe onder 21 competitie van de KNVB. Dat is vanavond duidelijk geworden tijdens het online supporterscafe waar de nieuwe trainer van Jong Almere City FC, Hedwiges Maduro en technisch directeur Teun Jacobs te gast waren.

De beloften van Almere City betraden in de zomer van 2016 onder leiding van Renee Koster de normale voetbalpiramide door te gaan spelen in de Derde Divisie. Met een 14e eindplaats bleef Jong Almere City gehandhaafd op het 4e niveau van nederland waar in het seizoen 2017/2018 zelfs een stunt werd veroorzaakt onder leiding van de nieuwe trainer Ivar van Dinteren. Na een goed seizoen eindigde Jong Almere City op de 4e plaats en mocht het gaan strijden in de playoffs om promotie, waar het via v.v. UNA (winst na strafschoppen) en JVC Cuijk (waarbij de heenwedstrijd op het complex van Buitenboys werd gespeeld omdat het gras in het Yanmar Stadion werd vervangen) naar de 2e divisie promoveerde. Daarmee kwamen de beloften op slechts één niveau onder het eerste van Almere City FC te spelen. Vorig seizoen degradeerde ze echter weer naar de Derde Divisie waar Jong Almere City op een 10e plaats is geëindigd nadat de KNVB het seizoen heeft beëindigd vanwege de coronacrisis.

Vanaf komend seizoen zal er dus eigenlijk geen Jong Almere City FC meer zijn, maar officieel een Onder 21 elftal dat mee gaat doen op het hoogste niveau binnen de jeugd in Nederland. Op welke dagen er gespeeld gaat worden is nog niet bekend.