Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag op sportpark “de Westmaat” met 5-3 verloren van IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren stond bij rust met 1-3 voor maar verloor in de tweede helft uiteindelijk met 5-3 van de huidige koploper van de Tweede Divisie.

Jong Almere City FC begon in een zonnig Spakenburg uitstekend aan het duel tegen IJsselmeervogels, na 12 minuten opende Bensschop de score voor de Almeerders. In de 20e minuut lag de 1-1 al in het net nadat van den Meiracker de bal met een volley achter Mike Grim schiet. Maar Jong Almere City FC bleef goed aanvallend voetbal spelen en dat resulteerde in de 26e minuut in de 1-2 nadat de doelman van IJsselmeervogels gruwlijk in de fout ging en daar profiteerde Jelle Goselink van. 10 minuten voor rust werd het zelfs 1-3 door in ingekopte vrijetrap van Goselink. Jong Almere City FC ging de rust in met een 1-3 voorsprong.

In de tweede helft begon IJsselmeervogels ijzersterk, al na 27 seconden lag de bal al in het net en had de thuisploeg de aansluitingstreffer in het net. Na ruim een kwartier in de tweede helft was het weer gelijk. IJsselmeervogels voerde de druk op en in de 75e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop die werd benut. In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-3 en daarmee verspeelde Jong Almere City FC een riante voorsprong. Jong Almere City FC staat na de nederlaag in Spakenburg op de 15e plaats in de Tweede Divisie.