Almere City FC heeft na 4 wedstrijden met puntverlies eindelijk weer eens de 3 punten weten te pakken. Dat gebeurde in eigen huis tegen Jong Ajax. De beloften uit Amsterdam werden voor het oog van 500 aanwezige supporters met 1-0 verslagen. John Yeboah trok de wedstrijd naar Almeerse zijde met een schitterend doelpunt.

Interim-trainer Rijsdijk begon met dezelfde basisopstelling als die van vorige week tegen De Graafschap. Dat was niet geheel verrassend aangezien zij het in die wedstrijd een stuk beter deden dan in de wedstrijden daarvoor. Ook vandaag begon deze basiself niet verkeerd aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten kregen Verheydt en Mirani de kans om de score te openen. Waar Verheydt een teenlengte te kort kwam om tot een doelpunt te komen, kopte Mirani de bal maar net naast. De wedstrijd zakte daarna naar een lager tempo, maar aan het einde van de eerste helft kwamen er toch weer kansen. Ogenschijnlijk uit het niets kopte Verheydt een voorzet van Receveur op de onderkant van de lat. Ook Sorensen kreeg een uitgelezen kans op de openingstreffer maar maaide volledig over de bal heen op een paar meter afstand van de goal. Uit de tegenstoot brak Jong Ajax door tot in het strafschop gebied van Almere City waar Steve Tunga veel te laat zijn tackle inzet en de aanvaller van Jong Ajax vol onderuit haalt. Een terechte penalty die niemand minder dan Brian Brobbey mag nemen. De spits die volgend jaar naar de Bundesliga vertrekt om bij Red Bull Leipzig te spelen schoot de bal echter volledig over het doel van Woud en zag zijn bal op de Hoge ring belanden. Dezelfde Brobbey had nog een kans zich te revancheren vlak voor rust nadat hij zichzelf vrijspeelt en alleen op doelman Woud af kon gaan. Woud stond echter zijn mannetje en stopte de inzet van de spits voor een 0-0 ruststand.

Na rust werd de wedstrijd zeer gezapig en waren er meerdere wissels nodig om weer leven in de wedstrijd te krijgen. Dat lukte vooral met het inbrengen van Yeboah, die het veld in kwam voor Alhaft. Samen met Hammouti mocht hij de laatste 25 minuten meedoen en dat bekroonde de behendige aanvaller in de 75e minuut met een heerlijk doelpunt. Na wat geklungel met de bal lukt het Yeboah toch te schieten. De Duitser ziet zijn inzet heerlijk in de bovenhoek krullen en viert zijn doelpunt met de 500 aanwezige toeschouwers. Mede door een rode kaart voor Fritz-Jim (2e gele kaart) van Jong Ajax in de 91e minuut kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Almere City wist daardoor voor het eerst in bijna een maand weer te winnen.

Een goed resultaat met het oog op directe promotie, waar De Graafschap gelijkspeelde in Leeuwarden. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan de Superboeren op 4 punten voorsprong. De kans is dan ook nog altijd klein dat Almere City plek 2 over kan nemen, maar theoretisch nog mogelijk. Nog belangrijker is dat deze 3 punten handig zijn voor de eindklassering in de competitie met het oog op de playoffs. Het hoogst geplaatste elftal speelt namelijk zijn wedstrijd thuis en met playoff-rondes die slechts uit een enkele wedstrijd zullen bestaan levert dat natuurlijk een behoorlijk voordeel op.

Volgende week volgt de uitwedstrijd op Sportpark Zoudenbalch bij Jong FC Utrecht, de 2e beloftenploeg in een reeks van 3 bij de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen. Faris Hammouti en Thibaut Lesquoy zullen deze wedstrijd moeten missen. Zij pakte vandaag hun 5e gele kaart en zijn daardoor geschorst.

Almere City FC
1 – 0
Jong Ajax
Eerste Divisie