Het zat er al even aan te komen maar het is nu rond: Jonas Arweiler vertrekt bij Almere City FC en gaat spelen voor SK Austria Klagenfurt, dat uitkomt op het hoogste Oostenrijkse niveau.

Een jaar geleden tekende de Duitse spits zijn contract bij Almere City FC nadat hij overkwam van FC Utrecht. De beoogde eerste spits had echter lange tijd te kampen met fitheid problemen waardoor hij maar moeilijk aan spelen toe kwam en vaak genoegen moest nemen met een invalbeurt. Toch kwam hij 33x in actie voor Almere City. Daarin kwam hij 10x tot scoren, waaronder een hattrick tegen Excelsior in de krankzinnige 4-4 wedstrijd in Rotterdam.

Een grote verrassing is het vertrek van Arweiler niet. In de winterstop waren er al geruchten dat Jonas zijn heil ergens anders wilde zoeken en was onder meer VVV geinteresseerd. Tijdens de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen, vorige week tegen AZ, ontbrak Arweiler ook nog eens en werd bekend dat hij in onderhandeling was met een andere club. Ondanks dat zijn contract nog doorliep tot 2023 liet de club ook weten een transfer niet in de weg te willen staan. Ook ging Arweiler niet me op trainingskamp naar Oostenrijk, maar heeft nu dan toch zijn weg naar het Alpenland gevonden. Daar gaat hij spelen voor SK Austria Klagenfurt, dat in 2021 is gepromoveerd naar de hoogste divisie in Oostenrijk, de ADMIRAL Bundesliga.

Dankjewel voor je tijd bij Almere Jonas en veel succes in Klagenfurt!

Jonas Arweiler
Foto: Almere City Fans

Jonas Arweiler

Geboortedatum:
10-04-1997
Geboorteplaats:
Püttlingen, Duitsland
Posities:
Aanvaller
33wedstrijden
10Doelpunten
1Geel
0Dubbel Geel
0Rood