Algemeen directeur John Bes sprak woensdagavond in gesprek met Almere City TV over het aankomend seizoen. Bes gaat zijn vijfde seizoen in als algemeen directeur van Almere City FC en spreekt ook over het vijf jaren plan waarmee de club is begonnen sinds zijn aanstelling als algemeen directeur. Aankomend seizoen gaat het vijfde jaar in van het vijf jarenplan. van 2014 tot 2016 was Bes werkzaam als commercieel manager bij Almere City FC.

15 jaar betaald voetbal

John Bes vertelde in gesprek met Almere City TV dat Almere City FC op de drempel staat van een mooi jubileum. Op 19 augustus 2005 speelde Almere City FC toen nog onder de naam FC Omniworld haar eerste wedstrijd in het betaald voetbal. 20 augustus 2020, dus 15 jaar en 1 dag later ontvangt Almere City FC in een vriendschappelijk duel FC Den Bosch in het Yanmar Stadion. Almere City FC wil dit jaar extra aandacht geven aan dit jubileum en wil tijdens het oefenduel tegen FC Den Bosch op 20 augustus zoveel mogelijk mensen uitnodigen die de afgelopen 15 jaar het mede mogelijk hebben gemaakt dat Almere City FC betaald voetbal kon en nog steeds mag spelen. De wedstrijd is tevens live te zien op FOX Sports. Ook zijn wij in samenwerking met Almere City FC bezig om een elftal van de eeuw samen te stellen.

Vernieuwde Yanmar Stadion

John Bes vindt het mooi om te zien dat er ondanks dat er afgelopen maanden niet kon worden gevoetbald wel gewoon is doorgewerkt om het Yanmar Stadion te upgraden en is dan ook terecht trots op het resultaat. Alles om een ultieme topsport beleving te creƫren in Almere. De KNVB heeft dit ook gezien en er voor gezorgd dat Almere City FC op 8 september gastheer is tijdens het EK kwalificatie duel tussen Jong Oranje en Jong Noorwegen.

5 jarenplan

Zoals de meeste supporters weten gaat Almere City FC aankomend seizoen haar vijfde seizoen in van het vijf jarenplan waarin enkele stappen moeten worden gemaakt. John Bes verteld tegenover Almere City TV dat de club goed op weg is en enkele doelstellingen al heeft gehaald. Het stadion moest worden uitgebreid naar minimaal 4500 plaatsen en ook moet de academy naar een hoger niveau worden getild. Ook de businessclub doet goede zaken de afgelopen jaren en moest daardoor ook worden uitgebreid. De belangrijkste doelstelling is toch wel om in het vijf jarenplan te promoveren naar de Eredivisie. Met het aanbreken van het vijfde seizoen moet het dit jaar dus gaan gebeuren. John Bes verteld dat Almere City FC het ieder jaar beter moet doen dan het jaar daarvoor dus promotie komt steeds dichterbij. Wel benadrukt John Bes “Mocht het aankomend seizoen niet lukken dan gaan we deze ambitie niet weggooien en ermee stoppen, maar dan proberen we het volgend seizoen of wellicht het jaar daarop” aldus Bes.

Corona maatregelen

Natuurlijk kunnen we niet om het corona virus heen en bespreekt John Bes dit. Aankomende zaterdag staat het eerste oefenduel gepland waar er publiek bij aanwezig mag zijn. Aankomende wedstrijden is dit 15% van de totale capaciteit. Na aankomende zaterdag gaat Almere City FC evalueren wat wellicht beter kan voor de volgende wedstrijden. De bedoeling is om langzaam de capaciteit van het Yanmar Stadion te verhogen voor het eerste competitieduel op 30 augustus, maar alles zal wel binnen de richtlijnen van het RIVM gebeuren.

Sportief

John Bes sluit af met het sportieve gedeelte. “Het voelt goed en het ziet er allemaal goed uit. Het is een enorm gedreven groep die iedere dag 100% geeft om elkaar beter te maken” Ook ziet Bes dat de samenwerking in de technische staf goed verloopt. John Bes sluit het interview met Almere City FC TV af dat als het aan hem ligt, dat Almere City FC een mooi en sportief seizoen tegemoet gaat.

Bekijk hier het interview met Almere City TV