Almere City FC speelde vrijdagmiddag een besloten oefenduel op het eigen sportpark. Om 14:00 uur was FC Den Bosch van oud-City trainer Jack de Gier de tegenstander. Alex Pastoor liet vooral het tweede garnituur spelen tegen FC Den Bosch. Almere City FC won mede dankzij twee benutte strafschoppen van FC Den Bosch.

Beide ploegen begonnen rustig aan het duel in Almere. Het was FC Den Bosch dat na 14 minuten op 0-1 dacht te komen maar oud-City speler Ahannach stond buitenspel en daardoor ging het feestje niet door. Na ruim een kwart wedstrijd te hebben gespeeld kwam Almere City FC op 1-0. Pouwels gaf de bal voor op van Hoeven die de bal rustig in het doel schoot. Meteen vanaf de aftrap werd Den Bosch gevaarlijk, maar mede vanwege uitstekend keeperswerk van Stijn Keller die er voor zorgde dat FC Den Bosch niet tot scoren kwam. In de 37e minuut kwam Den Bosch wel op gelijke hoogte. Möller kopte uit een voorzet de gelijkmaker binnen. Maar toch was dat niet de ruststand. Vlak voor rust benutte Pouwels de strafschop namens City nadat Esajas werd vastgehouden in de 16.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas los in het laatste kwartier van de wedstrijd. Ruim 15 minuten voor het einde kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte uit een rake vrijetrap. Maar Almere City FC kreeg in de 81e minuut voor de tweede keer een strafschop mee nadat van Hoeven werd neergehaald. Stije Ressink mocht aanleggen voor de strafschop maar faalde niet. Daarmee kwam de eindstand van 3-2 op het scorebord.

Aankomende zondag speelt Almere City FC de laatste oefenwedstrijd deze voorbereiding. In het Yanmar Stadion is (jong) Ajax de tegenstander dat op zaterdag nog speelt om de Johan Cruijff schaal tegen PSV. De verwachting is dat Alex Pastoor met zijn sterkste basis 11 zal spelen waarmee het ook de competitie wilt beginnen.