Jergé Hoefdraad is vandaag, op 35 jarige leeftijd, overleden aan zijn verwondingen die hij opliep na een schietpartij afgelopen zondag. Maandag kwam de politie ook met dat bericht naar buiten, maar toen bleek de ex-prof nog in leven te zijn. Vandaag vervelende nieuws alsnog naar buiten gebracht door zijn familie.

De schietpartij vond plaats in Amsterdam aan het einde van een feest. Vermoedelijk probeerde Hoefdraad een ruzie tussen andere mensen te sussen, daarbij werd hij neergeschoten. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd, waarna hij vandaag alsnog overleed aan de verwondingen.

Hoefdraad speelde tijdens 3 verschillende periodes 154 wedstrijden voor Almere City FC. Hij maakte in 2009 zijn debuut tegen Go Ahead Eagles. In 2011 vertrok hij naar Telstar om in 2013 weer terug te keren bij Almere City FC. Na wederom 2 succesvolle seizoenen zette hij zijn carriere verder bij SC Cambuur om in 2019 wederom terug te keren bij zijn nest in Almere waar hij vorig jaar zijn profcarriere afsloot.

De politie heeft inmiddels een hoofdverdachte op het spoor, maar is nog steeds op zoek naar getuigen die meer weten van het incident op het feest. Ook zijn zij op zoek naar video’s, foto’s en selfies van eerder op het feest en tijdens het incident. Deze beelden kunnen anoniem worden opgestuurd via Meld Misdaad Anoniem.

Veel sterkte toegewenst aan de familie, vrienden en alle andere die Jergé een warm hart toedragen.

Rust in vrede, Jergé