Aanvaller Jelle Goselink (21) vertrekt per direct op huurbasis naar Helmond Sport, toevalligerwijs de tegenstander van komende vrijdag in het Yanmar Stadion. De buitenspeler wordt voor één seizoen verhuurd aan de Brabanders, aangezien hij in Almere door de grote concurrentie niet op veel speeltijd kon rekenen.

De in Maarsenbroek geboren Goselink begon in de jeugd met voetballen bij de plaatselijke VV OSM ’75, en via het Utrechtse Elinkwijk kwam hij in 2013 bij Almere City FC terecht. Daar liet hij zien over scorend vermogen te bezitten, met 10 goals in de O19 en later nog eens 15 goals in de O21.

Afgelopen seizoen beleefde hij zijn debuut in het betaald voetbal, toen hij in zes wedstrijden in de basis mocht starten. Na een blessure maakte hij zijn rentree bij Jong Almere City FC in de Derde Divisie, het team waar hij in seizoen 2018-2019 topscorer werd met 9 goals. In het huidige seizoen kwam Goselink alleen in de tweede wedstrijd, het spektakelstuk in Rotterdam tegen Excelsior (4-6), in actie voor de Almeerders.

In Helmond zal hij de strijd aangaan met Arno van Keilegom voor de positie rechts in de aanval. Mogelijk debuteert hij dus komende vrijdag al, in Almere.