Almere City FC speelde na 177 dagen weer een officiële wedstrijd. In het seizoen dat er moet worden gepromoveerd kende Almere City FC een matige start van de competitie. In het Yanmar Stadion kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen MVV Maastricht.

Eerste helft

In de openingsfase van de wedstrijd had Almere City FC duidelijk de intentie om meteen druk te zetten en in de aanval te gaan. Echter resulteerde dit niet in grote kansen. Beide ploegen deelde een paar speldenprikjes uit aan elkaar maar daar bleef het ook bij. Pas in de 24e minuut kreeg Almere City FC een grote kans. Kaandorp stormde richting de goal van MVV en gaf de bal af op Koolwijk die vervolgens op doelman Lathouwers stuitte. In het eerste half uur had Almere City FC veelvuldig de bal maar creëerde het vrij weinig. In de 32e minuut kreeg Verheydt namens City de kans om de score te open. Echter kopte de spits een voorzet van Lesquoy naast het Maastrichtse doel. Daarna gebeurde er vrij weinig op het veld in het Yanmar Stadion en zo eindigde de eerste helft in een 0-0 stand.

Tweede helft

MVV kwam iets beter uit de kleedkamer in de tweede helft en creëerde een aantal kansen. Maar Micheal Woud stond goed op zijn post en hield zijn doel schoon. Pas na een kwartier spelen in de eerste helft kwam er weer wat gevaar van Almeerse zijde, een schot van Bensabouh ging voorlangs het doel van MVV. Almere City FC begon daarna iets aanvallender te spelen en dat was terug te zien aan de gecreëerde kansen. In de 73e minuut was de grootste kans van de wedstrijd voor Almere City FC. Een niet te missen kopbal werd door Verheydt maar net naast het doel gekopt. Twee minuten later was het Bensabouh die met een harde uithaal van 30 meter op goal het de keeper van MVV vrij lastig maakte en deze net wist te keren. De druk nam verder toe. In de 77e minuut was het invaller Margaritha die net naast het doel kopte. In de tegen aanval schoot MVV net voorlangs. Almere City FC bleef nadrukkelijk het doel van MVV opzoeken maar tot een echte slotoffensief kwam het niet. en zo eindigde de eerste wedstrijd van het seizoen in een bloedeloos gelijkspel.

Opstelling Almere City FC:
Woud, Helstrup, Ahannach, Koolwijk, Verheydt, Alhaft, Lesquoy, Mirani, Bensabouh, Hammouti, Kaandorp

Conclusie

Door het gelijke spel beleefde Almere City FC niet de start waarin het gehoopt had. Dit jaar moet er volgens het 5 jarenplan worden gepromoveerd naar de Eredivisie. Als je dit wilt bereiken moet het aanvallend beter en moet je thuis winnen van MVV Maastricht. Er is de komende weken nog een hoop werk te verrichten voor Ole Tobiasen en zijn mannen om deze doelstelling te halen.

Volgende wedstrijd

Aankomende zondag speelt Almere City FC alweer de volgende wedstrijd. De ploeg van Ole Tobiasen treed dan al om 12:15 uur aan in Rotterdam voor de wedstrijd tegen Excelsior. Bij dit duel mogen er geen uit supporters aanwezig zijn.