Ivar van Dinteren verlaat Almere City FC na twee jaar voor het Amerikaanse FC Cincinnati dat sinds dit seizoen uitkomt in de Major League Soccer. Van Dinteren wordt assistent van Ron Jans. Het duo werd zondagavond Nederlandse tijd gepresenteerd bij de nummer laatst in de MLS meldt Almere City FC op Twitter.

Promotie met jong Almere City FC

van Dinteren kwam in de zomer van 2017 over van SDO Bussum en werd hoofdtrainer van Jong Almere City FC maar combineerde deze met het hoofdtrainersschap bij SDO Bussum. Ivar van Dinteren promoveerde in zijn eerste jaar als trainer van Jong Almere City FC via de play-offs naar de tweede divisie.

Foto: AlmereCityFans

Assistent bij het eerste

In zijn tweede jaar toen Michele Santoni werd gepresenteerd als de opvolger van Jack de Gier, werd van Dinteren assistent trainer bij het eerste maar had nog wel Jong Almere City FC onder zijn hoede waarin hij weer degradeerde uit de tweede divisie. In Maart toen Michele Santoni werd ontslagen bij Almere City FC nam van Dinteren samen met Tobiasen de leiding.

Geen plek meer na aantrekken Molenaar

Begin van dit seizoen was duidelijk dat er na het aantrekken van Robert Molenaar geen plek meer was voor van Dinteren bij het eerste en besloot dus om een avontuur aan te gaan bij FC Cincinnati uit de Verenigde Staten. Ivar van Dinteren zal assistent worden van Ron Jans.