Bij de laatste wedstrijd in het “oude” Yanmar Stadion heeft Almere City direct de eerste 3-punter van het seizoen gepakt. Jong PSV werd met 3-2 verslagen in een ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd, waarbij Almere City toch even de controle verloor.

City begon door lichte blessures van Verheydt en Koppers met Harrison en Blackson in de basis. Voor het spel maakte de wissels niet veel uit, die was hetzelfde als vorige week. Wel werd deze een stuk beter uitgevoerd waardoor Almere City de controle over de wedstrijd al vroeg kon pakken. Het resulteerde ook in een snelle openingstreffer. Loen mocht aanleggen voor een vrije trap en legt deze perfect op het hoofd van de boven iedereen uittorende Balker. De centrale verdediger kopt de bal prima binnen en dus een vroege voorsprong voor City.

Na de 1-0 ging City vrolijk door met aanvallen waarbij niet veel later Loen weer een vrije trap mocht nemen. Deze lag er beter voor om in één keer te proberen en met zijn doelpunt van vorige week nog vers in het geheugen deed Loen dat dan ook. Net als het doelpunt in Kerkrade vloog ook deze prachtig in de hoek van het doel, keeper kansloos en Almere City in de 12e minuut al op een 2-0 voorsprong. Langzaamaan ging de ploeg van Molenaar hierna rustiger aandoen en hadden zijn manschappen de wedstrijd volledig in handen. Harrison kon er nog 3-0 van maken na een mooie actie, maar zijn schot werd nog gestopt door de doelman.

Jong PSV kon daar geen echte kans tegenover zetten in de eerste helft. De beloften uit Eindhoven kwamen echter wel een stuk sterker de kleedkamers uit, waar Almere City slap aan het vervolg van de wedstrijd begon. In de 50e minuut maakte Piroe uit een vrije trap de 2-1 en slechts 4 minuten later lag ook de gelijkmaker van Catic in het netje. En zo was Almere City de controle kwijt na de rust en kon het weer opnieuw begonnen. De 2-2 was wel een wake up call want daarna begon de ploeg weer wat meer te voetballen. Almere City kon ook weer gaan aanvallen en kreeg met Vossebelt een goede kans op de 3-2, zijn kopbal ging echter net over. Ook Hunte kreeg een goede mogelijkheid nadat Harrison hem met een prachtige steekpass vrij voor het doel zette. Hunte stifte de bal over de doelman heen maar zag de bal ook net naast het doel eindigen.

In de 64e minuut werd Harrison gewisseld voor Verheydt en daarmee veranderde de verhoudingen op het veld weer volledig in het voordeel van Almere City. nog geen 10 seconde na zijn wissel knalde de spits de bal snoeihard op de lat, waarmee iedereen in het Yanmar Stadion kennis had genomen van zijn thuisdebuut. Helemaal gewonnen geeft Jong PSV zich nog niet, dat met een schot van Schoonbrood ook nog een doelpunt probeert te pakken. Zijn inzet vliegt net over het doel van Smits waardoor het nog 2-2 bleef. Totdat Loen een hoekschop het strafschop gebied in pompt. Verheydt wint zijn duel en kopt de bal het doel in: 3-2! Een minuutje later kwam er wederom een grote kans voor Verheydt, die achter een bal aangaat die precies tussen een verdediger van PSV en de doelman in stuitert. De doelman bevriest echter volledig en Verheydt is sneller dan de verdediger. De kopbal van de Almeerse spits gaat echter net naast. Vlak voor tijd kreeg hij nog een enorme kans op de 4-2. Wederom een uitstekende pass van Loen zorgde ervoor dat de bal panklaar op de voeten van Verheydt kwam, zijn schot ging alleen net over.

Ondertussen mocht Mees Kaandorp zijn debuut maken in het shirt van Almere City maar veel meer gebeurde er niet meer en dus pakte Almere City met 3-2 de eerste winst van dit seizoen, een waardig afscheid voor de E/F tribune en 3 mooie punten die we op de ranglijst kunnen bijschrijven bij het tot nu toe nog ongeslagen seizoen. Op die ranglijst staat Almere City nu op een 5e plaats. Volgende week is wedstrijd nummer 3, deze wordt gespeeld in Helmond Sport. Tickets (auto/buscombi) zijn verkrijgbaar op https://tickets.almerecity.nl. Tot dan!