Almere City FC is er maandagavond niet in geslaagd om de tweede overwinning op rij te boeken. De ploeg van trainer Alex Pastoor kwam slecht voor de dag en toonde weinig inspiratie om het duel tegen Jong AZ winnend af te sluiten. In Wijdewormer werd er met 3-2 verloren van de beloften uit Alkmaar.

Almere City FC begon maandagavond slap aan de wedstrijd in Wijdewormer. Al na 7 minuten wist Jong AZ de score te openen doordat Iman Griffith eenvoudig de bal in de verre hoek kon schieten waardoor Nordin Bakker kansloos was. Jong AZ was daarna ook nog de betere partij maar mede vanwege een ingreep van Stije Resink voorkwam dat Jong AZ de score kon verdubbelen. Almere City FC kreeg in de 13e minuut de eerste mogelijkheid. van Hoeven kon de bal er bijna inlopen na een voorzet van Kromah maar de goalie van Jong AZ hield de bal uit het doel. Jong AZ bleef het beste van het spel vertonen en kreeg zo nu en dan wat kansen. Na een half uur spelen beloonden Jong AZ zichzelf door de 2-0 binnen te schieten. Nordin Bakker verkeek zich op een vrijetrap en zat volledig mis waardoor de bal er eenvoudig kon worden ingekopt door Maxim Dekker. Wakker was Almere City FC nog allerminst want meteen kreeg de ploeg weer een grote kans. Almere City FC kreeg na ruim een half uur spelen de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer maar Duijvenstijn zag zijn paal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in rollen. Daarna kreeg Jong AZ nog wat kansjes in de eerste helft maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Alex Pastoor bracht in de rust Tim Receveur binnen de lijnen voor Esajas. Almere City FC leek uit een iets ander vaatje te tappen en drong zo nu en dan door tot het doel van Jong AZ, maar tot echt grote kansen leidde dat niet in het eerste kwartier van de tweede helft. Hilterman kreeg na ruim een uur spelen de kans om City weer in de wedstrijd te schieten maar de spits schoot naast het doel. Anthony Limbombe maakte in de 70e minuut zijn debuut voor Almere City FC. Almere City FC bleef aanvallen maar moest ook oppassen voor de tegenaanval. En toch profiteerde Jong AZ daarvan. In minuut 72 schoot Fedde de Jong de 3-0 binnen. Daarna ging het tempo een tandje hoger bij Almere City FC. Een kwartier voor rust scoorde Hilterman zijn eerste treffer voor de Almeerders. In de blessuretijd kwam Almere City FC nog terug tot 3-2 door een doelpunt van Poll maar de gelijkmaker kwam telaat waardoor Almere City FC ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen verloor.

Door de nederlaag staat Almere City FC nu op de 12e plaats met 3 uit 3. Aankomende vrijdag komt FC Den Bosch naar het Yanmar Stadion.

Jong AZ
3 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie