Almere City FC heeft vrijdagavond duur puntverlies geleden om directe promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Ole Tobiasen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Door het gelijke spel gaat de tweede periodetitel naar Cambuur Leeuwarden en ziet het gat met de achtervolgers kleiner worden.

Almere City FC begon met Balker in de basis, de verdediger stond de afgelopen dagen nadrukkelijk in de belangstelling van een overstap naar FC Groningen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Eindhoven. Een schot van Jens van Son werd door Micheal Woud makkelijk gepakt. Daarna nam Almere City FC het initiatief in handen. In de 6e minuut kreeg Verheydt de eerste kans namens Almere City FC, de spits zag zijn schot vlak voor de doellijn worden gekeerd. Nog geen twee minuten later was Verheydt weer te zien in de 16 van FC Eindhoven. Dit keer kopte Verheydt uit een hoekschop in de handen van Ruud Swinkels. In de 12e minuut probeerde Verheydt het nogmaals met het hoofd, een vrijetrap van Koolwijk wordt echter door de nummer 9 in de handen van Swinkels gekopt.

Daarna gebeurde er lange tijd vrij weinig in het Yanmar Stadion. In de 22e minuut kreeg Almere City FC pas weer de volgende kans. Emmers besloot het eens van afstand te proberen maar de Belg schoot net naast het doel van FC Eindhoven. Een aderlating voor Almere City FC na een half uur speler, Balker moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Hammouti. Almere City FC had in de eerste helft veelvuldig de bal maar creëerde er veel te weinig mee. In het restant van de eerste helft gebeurde helemaal niets meer in het Yanmar Stadion waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op zochten.

In de tweede helft zakte het niveau verder weg. Almere City FC kreeg in de openingsfase van de tweede helft nog een goede kans via Verheydt, maar weer lag Swinkels in de weg. Daarna creerde Almere City FC en FC Eindhoven helemaal niets meer. Een slotoffensief zat er niet in voor de ploeg van Ole Tobiasen en zo speelde Almere City FC met 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven.

Ondanks het puntverlies, loopt Almere City FC één punt in op koploper Cambuur dat vanavond met 1-0 verloor van FC Volendam. De ploeg van trainer Henk de Jong won wel de tweede periodetitel omdat Almere City FC verzuimde te scoren. Het gat met achtervolger De Graafschap krimpt tot 6 punten.

Almere City FC
0 – 0
FC Eindhoven
Eerste Divisie