Almere City FC verloor gisteravond met 1-3 in eigen huis van Go Ahead Eagles. Daarmee is het bekeravontuur voor het seizoen 2019/2020 na de eerste ronde alweer ten einde.

Robert Molenaar had een aantal verrassingen voor deze wedstrijd in petto. Zo mochten onder andere Plattel, Ahannach, Hammouti, Kip, Vossebelt en Efmorfidis in de basis beginnen waar zij dit seizoen nog niet veel speeltijd krijgen. Dit deed hij vanwege de vele blessures maar ook om de belasting op de spelers beter te managen. De club speelt in 7 dagen namelijk 3 wedstrijden. Voor de net opgenoemde spelers een uitgelezen kans om zich te laten zien.

De eerste kleine 10 minuten waren echter volledig voor Go Ahead Eagles. De bezoekers benadrukte graag de weg naar voren te willen zoeken en zowel Navratil als van der Venne kregen een goede mogelijkheid op de 0-1. Doelman Plattel wist echter op beide kansen een goede redding te brengen. Daarna nam Almere City FC meer en meer het heft in handen, hoewel het niveau op het veld aan beide kanten erg laag bleef. Toch wist Almere City kansen te creeeren en moest de doelman van Go Ahead Eagles een aantal reddingen verrichten. Dat deed hij goed, tot Efmorfidis de bal uitstekend in het uiterste hoekje van de goal plaatst. De doelman heeft er geen antwoord op en dus komt Almere City FC op voorsprong. Direct na het doelpunt ging Almere City achteruit en voerde Go Ahead de druk iets op. Het resulteerd na een paar minuten al in de gelijkmaker. Het lijkt een kopie van de 1-1 in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles een aantal weken geleden: Een vrije trap wordt voorgegeven vanaf rechts, niemand raakt hem aan en de bal valt zo het doel in. Tel er nog een paar minuten bovenop en Go Ahead Eagles pakt zelfs de voorsprong. Hierbij gaat de verdediging van Almere City zeker niet vrij uit want Van der Venne staat heel simpel compleet vrij om de bal binnen te tikken. 1-2 dus en dat was ook de ruststand.

De eerste helft was zeer apathisch, gezapig voetbal. Maar het is de beker en dat feit staat vaak garant voor knokken. Je ligt er immers uit als je na 90 minuten verloren hebt. Er werd op de tribunes dan ook een feller Almere City verwacht na rust. Helaas bleek het tegenovergestelde waar. Go Ahead Eagles was ook na rust de betere ploeg, met nog steeds een algemeen bedroevend niveau. In de 52e minuut konden de bezoekers uitlopen naar 1-3 wanneer Bannink een goede kans creeert. Zijn schot werd nog net op de lat getikt door Plattel. Ook bij een één op één situatie tussen Pouwels en Plattel blijkt de doelman de sterkste. Op ongeveeer 3 kwart van de wedstrijd krijgt Almere City dan eindelijk ook weer eens een kans maar het schot van Kaandorp eindigde in de handen van doelman Gorter.

Het spel van Almere werd met de minuut slordiger, eveneens die van Go Ahead. Het zorgde voor een slaapverwekkend schouwspel zonder hoogtepunten. Het probleem was echter ook dat er geen idee achter het spel van Almere City leek te zitten, ook het vechtvoetbal waar je op moet kunnen leunen als het even niet mee zit was ver te zoeken. Het moment dat deze wedstrijd wellicht nog het beste beschrijft was de 1-3. Hunte ,die 10 minuten eerder het veld in kwam, liep ontzettend te kutten met de bal aan de voet bij de eigen 16. Hij levert de bal vervoglens ontzettend simpel in bij een aanvaller van Go Ahead Eagles. Hoewel de aanvallers in eerste instantie ook niet al te makkelijk voetballen komt de bal uiteindelijk bij Edqvist. Hij kan de bal het lege doel intikken. Na de 1-3 kon Go Ahead Eagles makkelijk uitlopen naar een veel grotere overwinning. Maar het ook niet al te beste spel van de Eagles en een aantal sterke reddingen van Plattel, de enige die vandaag wellicht nog een kleine voldoende scoorde met zijn reddingen, zorgde ervoor dat het 1-3 bleef.

Al met al een zeer zwak optreden van Almere City FC waar echt helemaal niks in zat. Bij de supporters baart het zorgen en wij hopen dat dat ook het geval is bij de club zelf. Zo slecht hebben we het immers sinds de tijd dat Stekelenburg de trainer was niet meer gezien.

Maar hoe beter dan direct alweer een nieuwe wedstrijd voor de deur te hebben staan om deze wedstrijd weg te vagen. Overmorgen is namelijk MVV alweer de volgende tegenstander. Een uitgelezen kans om de ruggen te rechten en te laten zien dat Almere City FC wel degelijk kan voetballen.