Na de bijna promotie van vorig jaar moesten we ons dit jaar opmaken voor een nieuw seizoen van de inmiddels in de Keuken Kampioen Divisie genaamde eerste divisie. Dat is niet het enige wat veranderde in de zomerstop. We moesten een nieuwe trainer aanstellen door het vertrek van De Gier en ook een aantal smaakmakers vertrokken.

DE VOORBEREIDING

In de zoektocht naar een nieuwe trainer zorgde Almere City meteen hun eerste stukje creating history door, met het aanstellen van Santoni, voor het eerst een buitenlandse trainer aan te stellen. Ook kwamen er een rits nieuwe spelers bij met hierbij ervaren eerste divisie spelers, huurlingen uit Italië en ook oude bekenden. De voorbereiding op, misschien wel de sterkste eerste divisie van het millennium kon beginnen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen betekende ook meteen een domper door het wegvallen van de beoogde eerste doelman Smits.

TURBULENT SEIZOEN

We kunnen inmiddels stellen dat dit seizoen een seizoen is van ups en downs. Almere begon sterk aan de competitie wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige koppositie na de overwinning op het NEC van Jack de Gier en nog een aantal oud Almere City spelers. Hierna volgde de mooie bootreis naar Volendam. Deze wedstrijd werd nog gelijkgespeeld, maar daarna kwam de ploeg in zwaar weer. Met een slechte reeks, met daarbij ook enkele forse nederlagen, zakte we steeds verder weg op de ranglijst. De play offs leek steeds minder een zekerheid te zijn. De leiding greep in en ontsloeg Santoni en inmiddels staat er met Ole Tobiasen de tweede buitenlandse trainer aan het roer bij de trots van Almere. Tijdens deze slechte periode kunnen we wel zeggen dat er in ieder geval 1 groot lichtpunt was: Radinio Balker! De 18 jarige centrale verdediger is al niet meer weg te denken uit het basiselftal. Ook mochten we met Agil Etamadi de derde oude bekende van het seizoen welkom heten.

SLOT VAN DE COMPETITIE

Gelukkig is er inmiddels sprake van een complete ommekeer. De ploeg boekt weer overwinningen wat heeft geresulteerd in een voorlopige zesde plaats op de ranglijst en de koppositie in de vierde periode. Genoeg dus om naar uit te kijken. Nog vijf wedstrijden te gaan waarbij nog van alles mogelijk is.

  • gaan we voor de derde keer in de historie een periodetitel winnen?
  • gaan we onze hoogste eindpositie (8ste) behalen
  • gaan we een record aantal punten halen (Staat op 59 en hebben er nu 53)
  • gaan we onze record aantal overwinningen behalen (staat op 17 en hebben er nu 16)
  • gaan we onze beste prestatie in de play offs behalen?

Er is dus ondanks de sterkte van de competitie en de ups en downs van dit seizoen nog heel veel te behalen. Aan de supporters zal het zeker niet liggen. Het supportersrecord is allang verbroken en ook in de slechte reeks bleef iedereen naar het Yanmar stadion komen, wat in het verleden wel eens anders is geweest. Het kan nog een heel mooi slot worden van het seizoen.

Forza Almere!