Er is ondertussen bekend geworden dat we, zoals gebruikelijk, volgend seizoen een totaal andere selectie krijgen. De club heeft aangeven dat er meer eredivisie ervaring gaat/moet komen. Dit allemaal om de laatste stap te maken naar de heilige graal, de eredivisie!

Mijn vraag is wat is dan, wat is dan die eredivisie ervaring die we moeten gaan halen? Is iemand met 10 eredivisie duels ervaren genoeg? Is er een minimum aantal duels om in aanmerking te komen? Een speler zoals Quasten die in het verleden niet goed genoeg bevonden werd voor Almere City, heeft afgelopen/dit seizoen een aantal wedstrijden in de eredivisie gespeeld, komt hij nu weer in aanmerking?

Welke spelers met die eredivisie gaan wij voor? Spelers van 18 met 5 wedstrijden voor Ajax, Feyenoord, Utrecht, Zwolle die daar net niet doorbreken? Spelers van 34 die net niet meer meekomen bij hun club? Spelers van 26 die voorbijgestreefd zijn door jongere talenten of spelers die uit het buitenland gehaald zijn? Kunnen wij concurreren met de onderkant van de eredivisie?

Volgens mij hebben we het volgende nodig:

  • Betrouwbare verdedigers
  • Backs die kunnen aanvallen en verdedigen
  • (zoveel mogelijk) Spelers die een goal kunnen maken
  • Ervaren, gretige spelers
  • Jonge, gretige spelers
  • spelers die door een individuele actie een overtal situatie kunnen creëren
  • spelers die kunnen scoren uit een dood spelmoment

Als we hier een goede mix van kunnen maken, dan komen we een heel eind. Dan maakt het niet uit of ze uit de eredivisie, kkd of waar dan ook vandaan komen. Het gaat om kwaliteit en spelers hebben die aanvallen en/of defensief het verschil kunnen maken. Welke ervaring ze hebben maakt mij niks uit, als ze maar kwaliteit hebben en hun uiterste best willen doen om Almere City naar de eredivisie te willen brengen.

#letsbuildthiscity

#hetkaninalmere

Peter