Al sinds maandag 8 juni kunnen de supporters van Almere City FC stemmen voor het elftal van de eeuw. Dit elftal staat in het teken van 15 jaar betaald voetbal en begon met 172 voetballers. Inmiddels zijn we bijna bij de finales aanbeland. Voor supporter Herman van Dalen een mooie reden om zelf 2 elftallen samen te stellen en naar ons in te sturen. Zo heeft hij een elftal van de eeuw gemaakt bestaande uit culthelden en een elftal bestaande uit beste spelers. Hieronder vind je zijn ingezonden stuk!

Binnenkort starten de finales voor de verkiezing in het elftal van de eeuw, hou hiervoor Twitter van Almere City Fans en Instagram/Facebook van Almere City FC in de gaten!


Mijn elftal van de eeuw!

Even voorstellen mijn naam is Herman van Dalen, ben 59 jaar jong en kom uit Lelystad. Ik heb natuurlijk met veel belangstelling gekeken en gestemd voor het elftal van de eeuw. Maar ik vind het ook leuk om een eigen elftal samen te stellen. Maar dan ga je nadenken over waarom een speler er in moet staan, nou ik vind dat een speler echt heel goed moet zijn. Of alleen al door zijn aanwezigheid het elftal beter maakt. Nou kom ik naar het stadion zins de wedstrijd tegen Volendam in het seizoen 2010/11 een wedstrijd die we wonnen met 3-2 toen Fortuna Sittard 0-0 en daarna degradatie. Gelukkig ging RBC faliet en heb ik gelijk een seizoenskaart voor 2011/12 gekocht. Omniworld heb ik gevolgd op TV, maar toen het Almere City FC werd dacht ik daar moet ik bij zijn. Dus van de Omniworld speler weet ik niet zoveel maar er zijn genoeg supporters ik het stadion die er nog veel over weten te vertellen en Internet is ook geweldig.

Opvallend veel spelers zijn vertrokken om het ergens anders te MAKEN. Bij sommigen is dat niet echt gelukt door pech of te vroeg weggegaan zoals bijvoorbeeld Sven Braken, Tom Overtoom en Stijn Meijer. Er zijn ook een aantal succes verhalen Vincent Jansen, Silvester van de Water, Hicham Faik, Mikhail Roshevel, Dion Malone en Pablo Rosario. En ik zal er ook wel een paar vergeten zoals Sander Duits. Er staan spelers in die misschien minder goed zijn als een ander maar in mijn ogen het elftal naar een hoger niveau hebben gebracht.Kortom een elftal waar over nagedacht is. 

Maar iedere club heeft een cultheld, alleen wij zijn niet iedere club. Dus heb ik een elftal met culthelden gemaakt.Nou was het samenstellen van een culthelden elftal misschien nog wel moeilijker, want wat voor een criteria ga je daarvoor hanteren. Hij moet natuurlijk inmens populair bij het publiek zijn. Moet hij goed kunnen voetballen, welnee al kan hij er geen pepernoot van.Kortom al heeft hij nog geen 10 minuten in het eerste gepeeld. Dus ik moest denken aan spelers als Serdar Ozturk, Leon de Kogel, Charles Dissels, Rick ten Voorde, Javier Vet en Kai Ramsteijn. Maar bij nader inzien zijn het spelers die ook die geholpen hebben Almere op de kaart te zetten. Kortom veel plezier ermee 

Het elftal van de eeuw van Herman van Dalen bestaande uit in zijn ogen de beste spelers van de afgelopen 15 jaar.
Klik op de afbeelding voor een grote versie
En het elftal vol met culthelden!
Klik op de afbeelding voor een grote versie