En nu? Weer een trainer ontslagen. De zoveelste in korte tijd. Als je dik op een play off plek staat of dat je onderaan bungelt, dat je ontslagen wordt halverwege het seizoen lijkt wel één van de zekerheden in het leven.

Dat, in dit geval, Verbeek het niet goed heeft gedaan lijkt me een abc’tje. Het lijkt leuk dat je veel op voorsprong komt, maar uiteindelijk worden de punten aan het eind van de tweede helft verdeeld. Was het maar vanaf de aftrap sudden death, dan hadden we er goed voor gestaan.

Was het maar zo simpel, natuurlijk heeft GJ een heleboel dingen niet goed gedaan. Denk aan de wissels thuis tegen Dordrecht toen we van 0-2 naar 2-2 kwamen en we ineens met drie centrale verdedigers gingen spelen, of nadat er vanuit de directie kritiek kwam dat de spelers te snel terug gingen na een voorsprong. Of uit bij Excelsior waar GJ meteen na de 3-4 het hele elftal ontwrichtte door Resink er uit te halen voor van Vlerken.

Het werkelijke probleem zit meer in de club. De afgelopen jaren was de focus op alles moet beter in alle facetten binnen de club. We gaan voor promotie! Dit jaar is echter alles anders en gaan we ineens voor jeugd en de lange termijn.

Die ambitieuze instelling die ons veel goeds heeft gedaan, is nu teniet gedaan door deze instelling. Het is allemaal vrijblijvend, en dat is duidelijkheid terug te zien in de resultaten. Het moeten presteren, naar vrijblijvendheid is letterlijk met het directiebeleid meegegaan.

Je ziet het zelfs terug in onze clubheld Ally. Voorheen haalde onze cultaap de meest rare streken uit, maar net als het beleid is het dit jaar allemaal een beetje vlakjes.

We zouden er als club goed aan doen om de lijn te volgen van Maduro en zijn jong Almere City spelers. Meer jong, eigenwijs en vooral ambitieus, want vooral dat laatste mis ik dit jaar binnen de club. Als we dat weer nastreven, zeker met jongens als Esajas die aan de poort rammelen, dan komt het wel goed.

Voor nu moet iedereen in de directie zichzelf even goed in de spiegel aankijken en dan komen ze als ze goed kijken vanzelf tot de conclusie dat daar het probleem zit. Niet bij de zoveelste trainer die ze hebben (moeten) ontslaan!