Het gebeurde voor het laatst op 15 maart tegen Sparta, in de competitie verliezen in eigen huis. 12 niet verloren competitiewedstrijden later werd de reeks stopgezet door FC Den Bosch. De bezoekers wonnen redelijk gemakkelijk met 0-2 tegen een Almere City FC dat vooral gefrustreerd over kwam.

De wedstrijd ging van start met een statement tegen Racisme. Zo werd er bij geen enkele wedstrijd in het nederlandse betaald voetbal de eerste minuut niet gevoetbald. Meteen daarna pakte de bezoekers het initiatief. Het duurde dan ook niet heel lang voordat Den Bosch op voorsprong kwam. Na een kwartier kon Jens van Son een hoekschop geheel vrij inkoppen voor de 0-1. Nog voor rust kreeg Bouyaghlafen een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen maar wist hij in een één op één situatie de bal niet achter Smits te krijgen. De doelman liet wederom zien moeilijk te kloppen te zijn in dit soort situaties.

Almere City FC zette er voornamelijk wat afstandschoten tegen over en die kwamen veelal van de voet van Efmorfidis, tot vlak voor rust. Een spaarzame goede aanval van Almere City eindigt bij Kaandorp die met een heerlijke knal de bal vol op de paal ramt. Zijn schot verdiende meer, maar de 0-1 voorsprong van Den Bosch met rust kon verdiend genoemd worden.

Molenaar besloot daarop in te grijpen, zo bleef Hunte achter in de kleedkamer en kon Venema zich weer bewijzen. Direct na rust kwam er al meteen een mooie solo vanaf de eigen helft van Venema die met een goede rush iedereen te snel af was en zo op doelman Van der Steen af stormde. De inzet van Venema was echter veel te slap om de al op de grond liggende Van der Steen te passeren. Zichtbaar gefrustreerd doet Venema zeker zijn best maar heeft hij doelpunten nodig om weer zelfvertrouwen te krijgen.

Dat zelfvertrouwen is iets wat in het elftal van Molenaar uberhaupt lijkt te ontbreken. Zo ook bij de 2e treffer van Den Bosch. Het middenveld en de verdediging laten veel te veel ruimtes open wanneer Den Bosch via de rechterflank aanviel. Kinderlijk eenvoudig kan Rodrigues dan ook de 0-2 genadeloos binnen schieten.

Almere City probeerde wederom met vooral kansloze lange ballen aan tevallen, mede door het gebrek aan een middenveld. Zo moet Bensabouh vaak de rechtsback positie van Hammouti overnemen die, evenals Blackson op links, direct opstomen zodra Almere City de bal heeft. Ook Loen en Efmorfidis gaan dan al snel naar voren waardoor de linies zeer ver uit elkaar komen te liggen. Met Hunte en Kaandorp aan de zijkanten, die ook veelal voorin te vinden zijn, heb je zo effectief vaak nog maar 3 of 4 mensen achter de bal. Wanneer je dan de bal ook kwijtraakt, wat met elke lange bal gebeurt, geef je de tegenstander veel ruimte om aan te vallen. Het is dan ook aan het gebrek aan kwaliteit bij FC Den Bosch te danken dat de score bij 0-2 bleef. Opvallend is dat wanneer Almere City niet via de lange bal maar over de grond aanvalt daar vaak een mogelijkheid uit ontstaat. Waarom de lange bal gehanteerd blijft worden is voor veel mensen op de tribune dan ook een vraag.

Overigens had er, volgens ons, wel degelijk 1-2 op het scorebord moeten staan. In de 85e minuut kopt Vossebelt namelijk de bal het doel in en houdt van der Steen de bal achter de doellijn tegen. De arbitrage beslist echter anders en ook de spelers steken er niet veel moeite in het doelpunt te laten tellen dus wellicht zagen wij het wel verkeerd. Hoe dan ook staat er aan het einde een 0-2 score op het bord. Een terechte uitslag waar Almere City veel te weinig heeft gebracht om dat te veranderen.

Daarmee is de indrukwekkende thuisreeks helaas ten einde en voelde dit voor ons (als supporters die ook naar de uitwedstrijden gaan) aan als een typische uitwedstrijd van dit seizoen, een wedstrijd zonder resultaat. Op de ranglijst begint dat ondertussen ook zichtbaar te worden, daar staan we nu niet meer in het rechterrijtje maar zijn we terug te vinden op de 11e plaats met 22 punten. Hoewel het allemaal dicht bij elkaar staat hebben een aantal clubs boven ons nog wel een wedstrijd te goed ten opzichte van Almere City FC.

De volgende wedstrijd waarin de staf en spelers zich weer kunnen bewijzen en de kritiek de mond kunnen snoeren, is op maandag 2 december. Dan staat de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht op de planning. Kaarten daarvoor zijn inmiddels beschikbaar voor zowel de bus als vrij vervoer. De steun van supporters is ook daar weer zeer welkom en uiteraard zijn wij er dan ook weer bij!