Almere City FC heeft zijn gewenste linksback binnen. De 27 jarige Dico Koppers tekent voor één seizoen in de polder. Hij komt transfervrij over van PEC Zwolle.

Met Dico Koppers heeft Almere City FC een linksback binnen met de nodige eredivisie ervaring. Koppers maakte in 2011 zijn debuut in het betaald voetbal bij Ajax waar hij tot 8 wedstrijden kwam. In de tussentijd maakte hij op huurbasis een uitstapje naar ADO Den Haag. Via FC Twente (32 wedstrijden) en Willem II (40) wedstrijden kwam hij in 2017 bij PEC Zwolle terecht. Door veel blessureleed speelde hij echter maar 2 wedstrijden voor Zwolle. Voor PEC was dat reden genoeg om zijn contract niet te verlengen. Almere City kan hem hierdoor transfervrij overnemen. Koppers zal vandaag bij de eerste training van het seizoen al aansluiten bij het elftal van Robert Molenaar.

Koppers heeft er na zijn lange blessureperiode weer zin in: “Ik heb inmiddels al aardig wat ervaring opgebouwd bij verschillende teams. Door mijn blessure is het voor mij belangrijk dat ik opnieuw mijn meerwaarde kan bewijzen door veel vlieguren te maken en City te helpen met de clubdoelstellingen. Ik kijk daar ontzettend naar uit.”

Bij Almere City FC is hij de opvolger van Seck, die na zijn verhuurperiode weer terug is gegaan naar AS Roma. Almere City FC is naast een linksback ook nog naarstig op zoek naar een aanvaller die creatief en scorend vermogen met zich meebrengt.