Almere City FC heeft zijn rug weer gerecht na de oorwassing van vorige week bij Cambuur. De ploeg van Tobiassen was in eigen huis te sterk voor Go Ahead Eagles. Het werd 3-0 in het voordeel van de Flevolanders die daarmee weer de koppositie herovert.

In een druilerig Yanmar Stadion kwam de wedstrijd wat moeizaam op gang, maar was het Almere City dat met het meeste balbezit ook de aanval zocht. Go Ahead Eagles verdedigde zeer compact en voor City was het dan ook moeilijk een gaatje te vinden. Het duurde dan ook lang voor er kansen genoteerd konden worden. Die kwamen er uiteindelijk voor Koolwijk, die vanuit een vrije trap de doelman van Go Ahead Eagles op zijn pad vond, en voor Margaritha. De jonge buitenspeler werd met een keurige steekpass van Receveur vrij voor het doel gezet. Het schot van Margaritha was echter veel te slap om echt gevaarlijk te zijn. Heel af en toe bevonden de Eagles zich voor het doel van Woud, maar verder dan een afstandsschot van Sam Hendriks kwamen de bezoekers niet.

Een paar minuten voor rust kwam daar dan ook de terechte 1-0. Na een korte hoekschop slingerde Koolwijk de bal de 16 in, waar Verheydt hem door kon koppen naar de tweede paal. Daar kwam Helstrup goed voor zijn man om van dicht bij de bal het doel in te werken. Het betekende alweer het 2e doelpunt voor de centrale verdediger en een 1-0 voorsprong bij rust.

Go Ahead Eagles kwam met andere intenties de kleedkamer uit en kroop meer uit zijn schulp. Dat was goed terug te zien in het balbezit, dat nu in het voordeel was van de Deventenaren die veel meer naar voren durfde te voetballen dan in de eerste helft. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Waar Almere voetballend maar moeilijk langs de verdedigend ingestelde bezoekers kon komen waren het vandaag de hoekschoppen die voor de 3 punten zorgde. Dat bleek maar weer in de 68e minuut. Vanuit de zoveelste hoekschop belandde de bal vlakbij het doel van doelman Gorter in de kluts waar Bouyaghlafen het scherpste was en de bal het doel in kreeg voor de 2-0.

Een ander mooi moment kwam vlak na de 2-0. Xian Emmers mocht namelijk zijn rentree maken in het Yanmar Stadion nadat hij eerder dit seizoen zijn enkelbanden had gescheurd. In eerste instantie werd gedacht dat de jonge Belg pas na de winterstop weer inzetbaar zou zijn, maar niks is minder waar. Hij verving jeugdspeler Gauna, die geen onaardige wedstrijd speelde in zijn basisdebuut voor het eerste elftal.

De 3-0, en daarmee de eindstand, viel een kwartier voor tijd en kwam uiteraard weer uit een hoekschop. Dit keer werd de bal richting eerste paal voorgeslingerd waar niemand minder dan Emmers de bal prachtig het netje in door kon koppen. Een betere manier om je rentree te vieren is er bijna niet.

De wedstrijd was hierna gespeeld. Een goede, belangrijke en overtuigende overwinning op een stug Go Ahead Eagles waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk standaardsituaties kunnen zijn. De overwinning betekend dat Almere City ook de koppositie overpakt in de stoelendans met Cambuur en De Graafschap.

Volgende week wacht Almere City de uitwedstrijd bij FC Volendam, ook wel bekend als de Markermeerderby! Normaal gesproken een uitwedstrijd waarbij Almere City, al dan niet met de boot, veel supporters meeneemt. Dat zal nu helaas anders zijn in deze tijden. Alsnog wel een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. De wedstrijd tegen de huidige nummer 5 van de KKD wordt komende vrijdagavond om 21:00 gespeeld.

Almere City FC
3 – 0
Go Ahead Eagles
Eerste Divisie