15 jaar betaald voetbal in Almere. 15 jaar waarin vele spelers de revue passeerden. Van Juan Viedma tot Pablo Rosario, van Sander Duits tot Vincent Janssen. We gaan terug in de tijd en jij kunt je stem laten gelden. Deze zomer krijgen twaalf helden uit onze clubgeschiedenis namelijk een plekje in een bijzonder team (inclusief coach). In samenwerking met Almere City FC gaan wij opzoek naar het Elftal van de Eeuw.

Welke spelers uit onze clubhistorie hebben een onuitwisbare indruk gemaakt? Welke publiekslieveling zal nooit vergeten worden in het Yanmar Stadion? En welke hoofdtrainer bleek een tactisch meesterbrein? Dat bepaal jij de komende maanden.

Wij hebben in de afgelopen weken per positie een lijst van 16 spelers samengesteld die in aanmerking komen om uiteindelijk geselecteerd te worden voor het Elftal van de Eeuw. Sommige spelers kwamen op meerdere posities in actie. De redactie heeft uiteindelijk besloten voor welke positie de betreffende spelers in aanmerking komen. Naast de veldspelers zijn ook acht hoofdtrainers genomineerd. Dit vertelde wij enkele weken geleden in het online supporterscafe.

Om tot het Elftal van de Eeuw te komen is een bracket opgesteld. In meerdere rondes moeten supporters kiezen tussen twee of vier spelers. De speler met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde. We starten de competitie met de zestiende finales en komen gedurende de zomer steeds dichter bij het ‘dreamteam’. Vlak voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen wordt het Elftal van de Eeuw bekend gemaakt. Uiteraard krijgt deze verkiezing dan een bijzonder vervolg en wachten er gedurende het jaar nog enkele mooie verrassingen.

Stemmen op je favoriete spelers kan via de socialmedia kanalen van Almere City Fans en van Almere City FC.

Schrijf mee aan onze geschiedenis en draag met jouw stem bij aan het Elftal van de Eeuw! De eerste stemronde gaat aanstaande maandag (8 juni) van start.