De voorbereiding is nog altijd in volle gang en zo stond er vanmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht op de planning op het Fanny Blankers-Koen sportpark. Op aangeven van Limbombe schoot nieuwe spits Hilterman het enige doelpunt in de touwen en won Almere City met 1-0.

De opstelling van Almere City begint steeds interessanter te worden nu er toegewerkt word naar de start van de competitie. De basisopstelling heeft dan ook steeds meer weg van de basis die trainer Alex Pastoor voor ogen lijkt te hebben. Opvallend daarin was vandaag dat Lance Duijvestijn op de bank begon, het zegt nog helemaal niks maar het lijkt ons toch wel logisch dat Duijvestijn één van de eerste spelers op het wedstrijdformulier is. Ook was opvallend dat nieuwe spelers Van Bruggen, Akujobi en Hilterman voor het eerst mochten spelen. Almere City begon deze wedstrijd met de volgende elf spelers:

Nordin Bakker, Hamdi Akujobi Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Thomas Poll, Danny Post, Jose Pascual, Stije Resink, Faiz Mattoir, Jeredy Hilterman en Anthony Limbombe.

Het bleek een opstelling die redelijk eenvoudig de wedstrijd onder controle zou nemen tegen het FC Dordrecht van Michele Santoni. Het eerste doelpunt van Hilterman werd nog wel afgekeurd wegens buitenspel maar een voorzet van Limbombe wist de controversiΓ«le spits wel op legale wijze binnen te tikken. Dat deed hij niet onaardig met een hakje achter het standbeen langs.

Ook daarna was Almere City nog de bovenliggende partij, ook nadat er na een uur veel werd gewisseld. Kansen waren er voor Duijvestijn (kopbal) en Puriel (harde volley ). Maar tot scoren kwam niemand meer.

En zo dendert de voorbereiding richting de eerste wedstrijd van het seizoen door. Met nog 2 weken te gaan staan er komende vrijdag en zondag nog 2 oefenwedstrijden op het progamma. Op vrijdag komt Jack de Gier met zijn FC Den Bosch op bezoek (wederom besloten) en zondag komt Ajax, een dag na de JC Schaal, op naar het Yanmar Stadion voor de afsluiter van deze voorbereiding. Voor de laatste wedstrijd zijn kaarten te koop via tickets.almerecity.nl, seizoenkaarthouders krijgen een gratis ticket voor dit duel.