Almere City FC was niet voornemend om vanavond mee te werken aan het promotie feestje van PEC Zwolle. Dat de Blauwvingers die promotie een keer gingen pakken is al een aantal weken wel duidelijk, maar voor Almere City was dit een wedstrijd om (wederom) te bewijzen op zijn minst goed mee te kunnen met de absolute top van de KKD. Dat laatste is gelukt, maar door een 1-1 kon een promotiefeestje voor PEC niet voorkomen worden.

Het begin van de wedstrijd deed denken aan die van vorige week bij ADO Den Haag. Niet dat Almere snel op achterstand kwam maar juist dat de eerste echt grote kans direct voor Almere was. Dit keer kon Pena na een goede aanval vrij inschieten maar zijn schot mistte kracht en richting. De eerste helft bracht verder vrij weinig tot moeder natuur zich ermee ging bemoeien. Rond de 38e minuut ging het licht uit boven het stadion en kon iedereen genieten van een onweer show. Terwijl Thunderstruck door de speakers knalt ligt de wedstrijd verder stil. Nadat het spel weer werd hervat gebeurde er ook toen vrij weinig en hielden beide ploegen hun verdediging goed op orde.

Het duurde ook na rust lang voordat de wedstrijd loskwam maar langzaam maar zeker kwam er steeds meer ruimte op het veld en kwamen er over en weer kansen. Het was Almere City dat als eerste het net wist te vinden. Met een prachtige strakke vrije trap hoefde Resink de bal maar lichtjes aan te raken. Dat deed het 19-jarige talent uitstekend en dus kon Laat de zon in je Hart in de 71e minuut gezongen worden door de 3100 aanwezige toeschouwers. Lang duurde die voorsprong echter niet want ook Van der Belt van PEC liet zien prima te kunnen koppen en maakte hij voor Zwolle de nodige gelijkmaker.

Een opmerkelijk moment in de wedstrijd was een behoorlijke elleboogstoot van Velios tegen Barbet. De Zwolse spits haalt uit naar achteren en knalt met zijn elleboog vol in het gelaat van Barbet. Waar deze ouderwetse Elleboog van de Week vroeger nog wel eens rood opleverde was het nu vooral einde wedstrijd voor de franse verdediger. Tijdens de elleboogstoot raakte ook Pena geblesseerd aan zijn hoofd die in een kopduel om de bal met zijn hoofd tegen het hoofd van een Zwolse speler kopte. Ook hij moest er direct vanaf.

Veel wissels tot gevolg maar spannend werd het pas in de allerlaatste slotseconde met een kopbal op doel van dichtbij van Almere City FC. Maar doelman Schendelaar van Zwolle hield de bal nog tegen waarna scheidsrechter Kamphuis.

Wederom een topaffiche waar Almere City FC laat zien niet onder te doen. Ook vandaag liet het de kaas niet van het brood eten maar met het gelijkspel zal toch vooral Zwolle gelukkig zijn. PEC promoveert met dit gelijkspel na 1 seizoen weer terug naar de Eredivisie. Daarvoor felicitaties richting Zwolle. Voor ons wederom een wedstrijd waarin we laten zien dat er straks in de Play-offs toch echt rekening met ons gehouden moet worden!

Volgende week is de uitwedstrijd naar TOP Oss, deze wedstrijd is te bezoeken met de bus of met de auto. Tickets haal je op tickets.almerecity.nl!

Almere City FC
1 – 1
PEC Zwolle
Eerste Divisie