Robert Maaskant vertrok afgelopen maandag, voor velen vanuit het niets, naar Venlo om daar trainer te worden van VVV. Hij werd gister officieel gepresenteerd door de Limburgse Eredivisieclub. “Het begon weer te kriebelen” is de reden waarom hij toch weer de trainerswereld instapte, ondanks zijn veelvoudige en duidelijke statements nooit meer trainer te willen worden.

“Het begon weer te kriebelen”, laat Maaskant weten in De Limburger. Hij gaat verder in het Limburgse dagblad: “In januari al, toen ik me als technisch directeur van Almere City FC wat meer bezig ging houden met de trainersstaf. Ik voelde dat ik weer aan de slag wilde als trainer. En ja, ik weet nog dat ik anderhalf jaar geleden heb gezegd nooit meer op het veld te willen staan, maar dingen veranderen. Uiteindelijk ben ik een trainer en coach in hart en nieren. Het telefoontje van Stan Valckx kwam precies op het goede moment.”. Hiermee wordt hij herenigd met Stan Valckx, waarmee hij in 2010 een pools avontuur aanging bij Wisla Krakow.

Dat hij hiermee na 15 maanden Almere City FC alweer verlaat brengt hem geen schuldgevoel. Tegenover Omroep Flevoland verteld hij dat het zijn persoonlijke keuze is geweest: “Dit kriebelt meer. Het is een persoonlijke keuze geweest. Daar mag iedereen wat van vinden, maar ik ben er heel erg blij mee en Almere staat er goed voor. Ik laat een complete selectie achter. Ik blijf op de achtergrond ook betrokken bij de club en zal nog regelmatig contact hebben met directeur John Bes.”.

En dus zit Almere City FC anderhalve week voor de eerste training zonder Technisch Directeur. John Bes heeft in een ander interview met Omroep Flevoland laten weten dat de club op zoek gaat naar een vervanger voor Maaskant, maar dat ze daar alle tijd voor nemen. Bes zelf zat altijd al bij de gesprekken met eventuele nieuwe spelers en trainers en lijkt deze taak, al dan niet met nieuwe trainer Molenaar, dan ook volledig over te nemen van Maaskant.

Over eventuele nieuwe spelers gesproken; Bes laat in hetzelfde interview weten hopelijk binnen enkele dagen een nieuwe linksback te presenteren. Daarnaast is de club ook nog nadrukkelijk op zoek naar een spits. Hiermee lijkt de club het niet eens te zijn met de bewering van Maaskant dat hij een complete selectie achter laat. Feit is wel dat Almere City in een unieke situatie verkeerd. Waar we normaal gesproken ieder jaar weer eerst een aantal wedstrijden namen en gezichten moeten leren kennen van nieuwe spelers blijft deze zomer een groot deel van de selectie, en voornamelijk de basis, intact.