Oud-international en Almeerder Hedwiges Maduro verstrekt de trainersstaf van de Loogman Carwash Football Academy, de jeugdopleiding van Almere City FC. Maduro gaat daar 2 dagen in de week aan de slag als trainer/coach.

Maduro, die als kind nog in de jeugdopleiding van FC Omniworld speelde, is blij dat hij aan de slag kan bij de club uit zijn eigen stad: “Almere City FC is een jonge club met veel ambiti”, zo vertelt Maduro op de clubsite. “Dat past goed bij mij als jonge trainer. We kunnen elkaar helpen om verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik een geboren Almeerder, die ook in deze stad is begonnen met voetballen. Ik heb zodoende een sterke band met zowel de club als de stad. Het voelt dan ook goed om als beginnend trainer mijn volgende stappen te zetten bij Almere City FC.”

De nieuwe Technisch Manager Teun Jacobs ziet het aantrekken van Maduro als een win-winsituatie: “Met zijn ervaring, voetbalkennis en netwerk is Hedwiges een uitstekende aanvulling op onze reeds bestaande technische staf. “Wij kunnen hem op onze beurt weer helpen met het behalen van zijn trainersdiploma’s. Op die manier is er sprake van een win-win-situatie.”

Hedwiges Maduro begon vandaag al aan zijn nieuwe functie, die hij zal combineren met zijn baan als analist bij FOX Sports.