Huidig Almere City FC assistent trainer Hedwiges Maduro en assistent trainer van RKC Waalwijk Sander Duits hebben een week van club gewisseld als wijze van experiment, dat valt te lezen in het AD.

Tijdens de laatste interlandbreak gaven beide clubs een kijkje in de keuken bij elkaar en was Maduro dus assistent bij Eredivisionist RKC Waalwijk. ‘Ik heb echt een leuke week gehad’, laat Maduro weten aan het nieuwsblad. ‘Op maandagochtend 7.30 uur stond ik bij RKC op de stoep en op dinsdag en woensdag ook. Natuurlijk waren er grappen en was ik benieuwd: hoe zal dat gaan? Maar ik was amper binnen of kreeg al te horen: Hedwiges, hier is je trainingspak, jij leidt straks die en die oefening. Ik mocht ook zien hoe ze bij RKC ons, Almere City dus, analyseerden voor de onderlinge oefenwedstrijd die de week afsloot. Het is een kracht van RKC denk ik: je voelt je direct thuis. Het voelde alsof ik al drie jaar bij die club rondliep.’

Het idee om een wissel te doen van assistenten komt uit de hoed van Alex Pastoor. Hij wilde een manier bedenken hoe je als profclubs van elkaar kan leren. Dat idee opperde hij in zijn podcastserie Met Open Vizier waar RKC trainer Joseph Oosting te gast was. Hij stond daar voor open en zo geschiedde dus deze unieke ervaring.

Tijdens deze interland periode speelde Almere City FC ook een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk die Duits en Maduro samen hebben bekeken. Hoewel het slechts een oefenwedstrijd is tijdens een interlandperiode kan je er weinig uit ophalen, maar wellicht bracht Sander Duits de energie naar Almere City FC want RKC werd die wedstrijd volledig overlopen door de Almeerders, het werd 0-6.

Sander Duits is overigens natuurlijk geen onbekende in Almere. Tussen 2006 en 2010 speelde middenvelder maar liefst 132 wedstrijden in Almeerse dienst en is hij één van de grootste spelers uit het FC Omniworld tijdperk.

Sander Duits

Sander Duits

Geboortedatum:
11-05-2020
Geboorteplaats:
Putten, Nederland
Posities:
Middenvelder
136wedstrijden
33Doelpunten
36Geel
0Dubbel Geel
0Rood