Faris Hammouti blijft ook de komende 2 seizoenen onder contract bij Almere City FC. Hij heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2023.

De 24 jarige speler die bij Almere City FC zo’n beetje elke positie wel eens heeft bekleed kwam 4 jaar geleden, januari 2017, naar Almere City FC. Toen nog als huurling van Feyenoord en sinds de zomer van 2018 is hij in vaste dienst bij Almere City FC. Inmiddels kan Hammouti al gaan uitkijken naar zijn 100e wedstrijd in het Almeerse shirt, hij heeft er namelijk al 94 opzitten, waarin hij 6 maal het net wist te vinden. Opvallend genoeg maakte hij er dit seizoen al 5. Tevens maakte hij in 2018 deel uit van Jong Almere City FC dat promotie afdwong naar de Tweede Divisie.

Op de website van Almere City laat hij weten dat hij met veel vertrouwen bij de club speelt en zich, het liefst met Almere City in de Eredivisie, wil blijven ontwikkelen: “Voor mij is dit een mooi moment. Als ik vanuit de Feyenoord-jeugd niet de stap naar Almere City FC had gemaakt, zou ik mij nooit zo goed ontwikkeld hebben. De club heeft mij in de afgelopen vier jaar ontzettend veel vertrouwen gegeven en ik speel nu nog zelfverzekerder. Mijn voornaamste doel is om met Almere City FC promotie af te dwingen, te voetballen op het hoogste niveau van Nederland en stappen te blijven maken in mijn ontwikkeling”.

Bij verschillende interviews heeft Hammouti inmiddels laten weten zich vanaf nu te gaan richten op de rechtsback positie. Daar gaat hij de strijd aan met Bram van Vlerken.