Het grasveld dat in het Yanmar Stadion ligt wordt na de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht van komende vrijdag vervangen, dat maakte algemeen directeur John Bes gisteravond bekend tijdens de Ambassadeursavond.

Het veld is nodig aan vervanging toe nadat het huidige veld flink wat schade opliep in de thuiswedstrijden van Almere City FC. Door de grote hoeveelheid regenval van de laatste weken/maanden en het bespelen van het veld werd de staat van het veld, ondanks de grote inzet van de grasmeester, zo slecht dat tegenstanders zoals Muhren van Cambuur en de trainer van Helmond Sport in de media al riepen dat er eigenlijk niet op gevoetbald kon worden. De technische staf van Almere City vind dat ook en daarom wordt het veld volledig vervangen. Het nieuwe veld zal voor 100% bestaan uit natuurgras.

De club wilde eigenlijk het veld afgelopen week al vervangen maar vanwege de aanhoudende regen kon dat nog niet. Het huidige natuurgras veld is sinds de zomer van 2018 in gebruik, toen Almere City FC als eerste club in Nederland van kunstgras overstapte naar natuurgras.