Toen Almere City FC overstapte van het kunstgras veld naar een echt gras veld, was dat al snel groot nieuws in de Nederlandse voetbal wereld. Almere City was de eerste club die weer afstapte van de plastic grassprieten met de rubber korrels. We zijn nu 2 jaar verder en weer is het grasveld in het nieuws terug te vinden.

Zoals de meeste toeschouwers tijdens de wedstrijden tegen Cambuur en Helmond Sport al is opgevallen, heeft het grasveld in het Yanmar Stadion zwaar te lijden gehad door de vele regenval van de afgelopen weken.

Foto: Almere City Fans

Ruim drie uur voor de wedstrijd tegen Helmond Sport, begon het te regenen in Almere en dat duurde de gehele wedstrijd. Beide ploegen hadden dan ook behoorlijk last van het veld dat slechter en slechter werd door de regen. Na afloop had het meer weg van een rugby veld en dus trokken de grasmeesters erop uit om het veld enigszins te repareren.

Maar ook in de dagen na aanloop van de confrontatie tegen Helmond, is er door de club van alles aan gedaan om het veld goed bespeelbaar te krijgen. Zo werd er een zeil over het veld gespannen om het water zoveel mogelijk van het veld te houden.

Foto: Almere City Fans

Grasmeester Jan heeft het sowieso de afgelopen weken het erg druk met het veld. De droge zomer en al de regen van de afgelopen maanden, hebben het mooie grasmat van Almere City veranderd in een grasveld, waar de gemiddelde koeienboer om moet lachen. Wat ook niet helpt is dat Almere City niet beschikt over veldverwarming en de grote lampen die men wel eens ziet in de Rotterdamse Kuip en de Amsterdamse ArenA, ook niet te vinden zijn in Almere. Het maakt het werk voor de grasmannen in Almere er niet makkelijker op.

Toch zal er wat moeten veranderen, het veld begint er namelijk elke week slechter uit te zien. De thuis wedstrijden van Jong Almere zijn al verplaatst naar het Academy veld, om de grasmat te ontlasten. Het is hopen dat het weer snel beter wordt en het veld zich kan herstellen, anders zal er toch op korte termijn een nieuwe grasmat moeten komen in Yanmar Stadion.

Almere City FC is nog steeds opzoek naar mensen, die “Jan de Grasman” rond de thuis wedstrijden van Almere kunnen helpen met het “prikken” van het veld!

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans