De uitkomsten van het recente fanonderzoek van de KNVB, uitgevoerd door onderzoeksbureau Blauw, zijn bekend geworden. Almere City FC blijkt daarin op veel punten een uitstekende score te behalen, en ook weer beter dan afgelopen seizoen. De score is zo goed dat de club nu behoort tot de top van clubs met de hoogste score in de Keuken Kampioen Divisie.

Opvallend (in positieve zin) zijn vooral de scores op gebied van gastvriendelijkheid (95%) en communicatie vanuit de club (89%). Maar uiteraard scoort de club niet op elk gebied zo hoog en zijn er dan ook nog genoeg verbeterpunten te vinden.

Één van die verbeterpunten is de Horeca, die sinds dit seizoen weer in handen van de club zelf is na het vertrek van Yvey. De club scoort daarin weliswaar al 13% hoger ten opzichte van het seizoen 2018-2019, maar ligt nog altijd onder het gemiddelde van de KKD. Komend seizoen wil de club daar stappen in gaan maken, uiteraard met het opleveren van het de verbouwing van het stadion waarin meerdere vaste horecapunten zijn meegenomen. Ook is er op het gebied van horeca al een unieke stap gemaakt met de samenwerking met FEBO, waardoor het Yanmar Stadion het enige stadion is waar je de welbekende FEBO-muur kunt vinden.

Ook op het gebied van Ticketing valt er nog het één en ander te verbeteren. De online ticketshop behaalt een score van 72% en ligt daarmee boven het gemiddelde, maar supporters willen toch graag verbeteringen zien in de shop. Zo willen supporters een overzichterlijker systeem, een beter betaalsysteem en is er een wens om kaartjes te koppelen aan een gebruiker.

Al met al genoeg aanknopingspunten voor de club om mee door te gaan, maar voornamelijk ook een opsteker voor de club en laat het zien dat de club nog steeds de goede weg bewandeld.

Marketing manager Perry Hendriks is dan ook blij met de resultaten, zo laat hij weten op de website van Almere City FC:  “We wisten voorafgaand aan het seizoen aan wat voor avontuur we begonnen met de verbouwing. Het is een pluim aan de hardwerkende collega’s dat we zelfs in het verbouwingsjaar mooie stappen hebben kunnen maken. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst in ons nieuwe Yanmar Stadion.”