Almere City FC heeft voor het eerst in 2020 een overwinning te pakken. Het was vanavond met 4-2 te sterk voor Telstar. In de tweede helft liep Almere City FC weg en won het door doelpunten van Verheydt (2x), Ahannach en Venema. Door deze mooie overwinning staat Almere City FC weer op een play-offs plaats.

Vooraf werd deze wedstrijd, vooral na het puntverlies bij Jong AZ, gezien als een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs. Telstar stond 3 punten voor op de ranglijst en is dit seizoen een directe concurrent. De tegenstanders beschikken normaal gesproken over Kharchouch die met 16 doelpunten topscoorder is van Telstar. Door transferperikelen was hij er vanavond echter niet bij. Maar dat Telstar niet van hem afhankelijk is was na 18 minuten al duidelijk. Almere City was tot dan toe aan het aanvallen maar de bezoekers kwamen op 0-1 nadat de bal met een beetje geluk voor de voeten van Benamar viel. Hij twijfelde niet en schoot Telstar op voorsprong.

Vlak daarna kreeg Telstar al de kans op 0-2 maar waar Bronkhorst faalde voor Telstar deed Verheydt dat in de 24e minuut voor Almere City FC niet. Na een geweldige rush van Hammouti, die zo’n beetje met de bal het hele veld in zijn eentje overstak, krijgt Verheydt een steekbal door de verdediging van Telstar heen. De spits dook achter die verdediging en wilde de bal in de verre hoek schieten. Dat mislukte maar de spits ziet zijn schot via de been van een verdediger in de korte hoek vliegen. De doelman is daardoor compleet kansloos voor de gelijkmaker. De 2-1 liet niet heel lang op zich wachten, die valt namelijk al 6 minuten later. Ook dit keer is het Verheydt die de bal het doel in werkt. Een uitstekende voorzet van Venema die Verheydt richting doel schiet werd nog gered door doelman Van der Maaten maar de rebound ging er in. En zo draaide Almere City FC de achterstand om naar een voorsprong.

Bij een voorsprong denken we toch terug naar afgelopen maandag waar Almere City de voorsprong binnen 1 en daarna nog een keer binnen 2 minuten weggaf. Dit keer hield Almere City het 3 minuten vol, tot wederom een afvallende bal enigzins toevallig voor de voeten van een Telstar aanvaller viel. Dit keer kwam die voor de voeten van Plet, die geen verdediger in de buurt had. De spits faalde dan ook niet en maakte er 2-2 van, tevens de ruststand van deze wedstrijd.

Na rust zagen de 2.339 toeschouwers in het Yanmar Stadion dat Almere City licht overwicht heeft op Telstar maar echt kansen werden er niet gecreรซerd. Tot de 73e minuut wanneer Absalem de bal diep geeft, de bal valt tussen doelman Van der Maaten en Ahannach in. Beide gingen vol voor de bal maar Ahannach was net sneller dan de doelman. Hij omspeelde hem en nam de bal mee naar buiten en vanuit een lastige hoek lukte het de middenvelder om de bal het doel in te werken. Almere City ging daarna door met zoeken naar nog een doelpunt. In de 79e minuut kwam Loen dichtbij om die te maken. Uit een vrije trap van zo’n 18 meter krult hij de bal prachtig op de lat. Soms zijn ballen op de lat mooier dan ballen die het doel in gaan, maar helaas tellen die niet. Een minuut later kwam Almere City wel op 4-2 nadat Loen goed doorging met drukken op de verdediging van Telstar die de bal in de eigen 16 verloor aan de middenvelder. Loen gaf vanaf de achterlijn snel voor en Venema werkte de bal binnen voor het doelpunt.

De 4-2 overwinning is er รฉรฉntje die komt op een goed moment. Zo geeft deze overwinning met goede doelpunten vertrouwen en doordat concurrenten ook verloren of gelijkspeelde stijgt Almere City FC een plekje op de ranglijst. Het staat nu 9e met 36 punten, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs. Zo ver zijn we echter nog niet want volgende week gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Vrijdagavond wordt er om 20:00 afgetrapt op de Krommedijk.