Almere City FC liet gister weer twee kanten van zichzelf zien. Net als de voorgaande wedstrijden werd een voorsprong na een goede eerste helft weggegeven. Dit keer bleven de punten in Venlo waar VVV met 2-1 de overwinning pakte.

Zoals gezegd speelde Almere City een prima eerste helft. Het was de baas in De Koel en dat resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong. Slechts 3 minuten waren er nodig voor het eerste doelpunt die tot stand kwam na een goede aanval via Ilias Alhaft. Zijn voorzet is perfect voor Duijvestijn die de bal binnenkopt. Ook daarna bleef Almere gevaarlijk, kansen waren er voor Duijvestijn (vlak voor de doellijn weggehaald door de keeper) en Pouwels (schot gekeerd door de doelman). Daar tegenover gaf de verdediging weinig weg.

Pas vlak voor rust wist VVV gevaarlijk te worden nadat bij een corner de bal in de 16 stil komt te liggen, het resulteerde in een ouderwetse scrimmage waarbij de bal uiteindelijk weggewerkt kon worden door Almere. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Almere alsnog een tegendoelpunt te verwerken. De bal werd van de zijkant over de grond de 16 in geschoten waar Sorga achter het standbeen de bal achter Woud wist te schieten voor de gelijkmaker. Waar Almere ogenschijnlijk geen zorgen hoefde te maken viel uit het niks dus dan toch de 1-1.

Het is het verhaal van dit seizoen tot nu toe. Net als tegen Jong AZ en tegen Jong Utrecht werd de voorsprong weggegeven op een moment dat er eigenlijk niks aan de hand was. Ook deze wedstrijd was de tweede helft van beduidend lager niveau dan de eerste helft. Na 53 minuten maakte Sorga dan ook zijn 2e van de avond nadat Van Vlerken de bal kwijt raakt, het centrale duo niet goed staat en de spits dus eenvoudig de 2-1 kon maken.

Hoewel Almere niet het niveau haalde van de eerste helft kreeg het toch grote kansen om weer op gelijke hoogte te komen. Zo kwam Bouyaghlafen direct na de 2-1 met een goede actie via de achterlijn bij het doel en vond hij Pouwels, die zijn inzet centimeters voor de doellijn gekeerd ziet worden door de doelman. Ook Alhaft en Duijvestijn vinden nog de doelman op weg naar de 2-2. Na ruim een uur gespeeld te hebben lukt het City echter niet meer om een vuist te maken. VVV, dat afwachtend achterin hangt en loert op de counter, kwam er nog een enkele keer uit maar ziet vooral voorzetten vlak voor langs gaan en probeert het met afstandsschoten. Vooral het schot van Sorga, die voor zijn hattrick ging, was gevaarllijk maar ging vlak voor tijd langs de goede kant van de doelpaal.

Een slotoffensief zat er voor Almere niet in waardoor het 2-1 bleef in Venlo. Almere blijft hierdoor op 1 punt steken na de eerste 3 wedstrijden van het seizoen. Het spel, vooral in de eerste helft, was beter dan de laatste 2 wedstrijden. Maar wederom werden de kansen niet afgemaakt en lukte het dus niet om een voorsprong vast te houden en al helemaal niet om na de gelijkmaker/achterstand terug te komen in de wedstrijd. Het zijn punten waaraan gewerkt moet worden en dat kan komende vrijdag alweer. Ook dan gaan we naar Limburg, dit keer helemaal naar het zuidelijke puntje in Kerkrade. Daar is Roda JC om 20:00 de tegenstander. Kaarten voor het treffen in het Parkstad Limburg Stadion zijn te koop in de ticketshop van Almere City, het betreft een auto/bus combi.

VVV Venlo
2 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie