Almere City FC heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat het een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden in Gertjan Verbeek. De 58 jarige oefenmeester tekent een contract voor twee jaar bij Almere City FC.

Gertjan Verbeek wordt de opvolger van de ontslagen Ole Tobiasen. De Deen mocht niet meer verder bij Almere City FC in maart waarna Jeroen Rijsdijk tot eind van als tijdelijke trainer werd aangesteld. Met Verbeek haalt Almere City FC een ervaren trainer in huis. De 58 jarige oefenmeester was hoofdtrainer bij o.a. sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en stond ook aan het hoofd van de Duitse voetbalclubs FC Nürnberg en VFL Bochum. De laatste klus van Gertjan Verbeek was bij het Australische Adelaid United maar door het uitbreken van het coronavirus kwam aan dat avontuur een vroegtijdig einde.

“Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken. De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen!” aldus Gertjan Verbeek op de clubwebsite van Almere City FC