Almere City FC heeft zaterdagavond bekend gemaakt dat Gerald Sibon de nieuwe assistent trainer wordt van Almere City FC. De oud aanvaller van o.a. sc Heerenveen en Ajax wordt samen met de al huidige assistenten Tim Bakens en Serge van den Ban de rechterhand van hoofdtrainer Gertjan Verbeek.

Begin augustus vertrok assistent trainer Jeroen Rijsdijk bij Almere City FC omdat Rijsdijk voor een kans als hoofdtrainer wilde gaan. Door het vertrek van Rijsdijk kwam er een vacature vrij voor een nieuwe assistent trainer. Gerald Sibon is geen onbekende van Gertjan Verbeek. Beide werkte in het verleden al samen bij het Australische Adelaide United. Gertjan Verbeek wilde Gerald Sibon eerder deze zomer al richting Almere komen maar toen koos hij voor een mogelijke functie bij Ajax. Gerald Sibon heeft bij sc Heerenveen al de nodige ervaring op gedaan als assistent-trainer.Als voetballer kwam Gerald Sibon uit voor: VVV, Roda JC, Ajax, Sheffield Wednesday, Heerenveen, PSV en FC Nürnberg.

“Ik heb eerder met Gertjan gewerkt en ken zijn werkwijze. De ambitie van deze club spreekt mij enorm aan. De club wil stapsgewijs hogerop en dat zie je onder andere in de faciliteiten en de professionaliteit binnen de verschillende afdelingen. Er is voor mij een mooie rol weggelegd als assistent en de nadruk zal daarbij liggen op de aanval.” aldus Sibon op de website van Almere City FC.