De oefencampagne zit er alweer op, na een 1-1 gelijkspel tegen KVC Westerlo kan Almere City FC zich gaan opmaken voor het echte werk! Het Almeerse doelpunt viel in de slotseconde en kwam van de voet van Alhaft.

De middag begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-jeugdspeler Noah Gesser die afgelopen week plotseling om het leven kwam bij een verkeersongeval.

Na het mooie eerbetoon werd er afgetrapt in het Yanmar Stadion waarbij Almere City de wedstrijd in eerste instantie naar zich toetrok. De eerste kans was echter voor de Vlaamse bezoekers. Na een klein kwartier trok Vetokele naar binnen en krulde bal vol op de paal. Doelman Etemadi kon er alleen maar naar kijken en kon op de bal duiken nadat deze terugkwam van de paal.

Dezelfde Etemadi raakte na 35 minuten ogenschijnlijk ernstig geblesseerd. De 34 jarige doelman rolde over de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Na een initiele blessure behandeling bleek een brancard niet nodig maar wel moest hij aan de schouders van de Almeerse fysio’s het veld af. Omdat Michael Woud nog niet teruggekeerd is uit Tokyo was Stijn Keller zijn vervanger. Hoe ernstig de blessure van Etemadi is is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Het is wel het laatste noemenswaardige aan een verder weinig enerverende eerste helft.

In de tweede helft trokken de Belgen de wedstrijd naar zich toe. Al na enkele minuten lijken ze op voorsprong te komen maar voorkomt van Vlerken nog de voorsprong. In de 52e minuut is het echter wel raak. Dierckx verschalkt doelman Keller met een mooi schot in de kruising voor de 0-1. Almere City FC kwam maar niet aan aanvallen toe en had het aan Keller te danken dat de voorsprong van Westerlo niet verder uitliep. Zo konden Seydoux en Vaesen vrij schieten maar bracht Keller redding. Vooral het schot van Vaesen vergde een uiterste inspanning van de doelman die de inzet ternauwernood naast het doel kon tikken.

Het bleken belangrijke reddingen want in de laatste minuten van de wedstrijd kwam Almere City eindelijk bij het doel van Westerlo terecht. Het zorgde in de slotseconde voor de gelijkmaker. In eerste instantie kon de doelman nog het schot van Receveur keren, maar de rebound was besteed aan Alhaft voor de 1-1.

Zo’n 500 supporters aanschouwde het spel van Almere City FC, wat op veel punten nog voor verbetering vatbaar is. Gelukkig is daar ook ruimte voor in de oefenwedstrijd voorafgaand aan het seizoen maar gelukkig vanaf nu draait het weer om het echie! De eerste wedstrijd van het seizoen zal gespeeld worden in Wijdewormer tegen Jong AZ. Op maandag 9 augustus om 20:00 zal daar de seizoensaftrap plaatsvinden!