Voor de derde keer in korte tijd stond het affiche Almere City FC- Fortuna Sittard op het programma. De wedstrijd die zaterdag niet doorging werd gisteravond ingehaald in Almere. Tot een spectaculaire wedstrijd zou het nooit komen, het werd een redelijk saaie 0-0.

Ondanks die 0-0 waren er voor Almere in de eerste helft toch 2 grote mogelijkheden om tot scoren te komen. Een spaarzame goede aanval eindigt met Hansen die vrij kon inschieten in de 16 meter, zijn schot was echter slap en eindigde makkelijk in de handen van de keeper. Diezelfde Hansen werd vlak voor rust met een perfecte uittrap van Bakker ook nog eens weggestuurd naar voren. Hansen geeft daarna de bal goed voor op Robinet die daarmee een grote kans krijgt maar de Franse spits glijd weg en mist de bal volledig.

Net als Almere bracht ook Fortuna te weinig om tot veel kansen te komen. Het uitvak dacht in de eerste helft wel dat ze op 0-1 waren gekomen, maar die kans eindigde toch echt in het zijnet. Vlak na rust kwamen ze wel dichtbij de openingsgoal. Córdoba won het kopduel eenvoudig en kopte de bal richting de goal van Bakker. Die stond vastgenageld aan de grond en zag de bal op de lat terug ketsen.

Daarmee hebben we alle voetballende hoogtepunten ook direct besproken. Wel was er nog een opstootje zo’n 10 minuten voor tijd waar Van La Parra de bal wil pakken bij de dugout van Fortuna maar trainer Danny Buijs wilde daar moeilijk gaan doen. Onnodig en wat zielig van Buijs, ook onnodig om daar met alle spelers onderling ruzie te gaan maken. Het leverde uiteindelijk Van La Parra en Siovas een gele kaart op. Wonderbaarlijk vooral dat Buijs dat niet kreeg van scheidsrechter Manschot.

Uiteindelijk was de 0-0 een logische uitslag en kan Almere toch wel weer een puntje bijschrijven op de ranglijst van de Eredivisie en dat is altijd lekker! De wedstrijd kende geen winnaars maar vooral het publiek was bij deze wedstrijd toch wel de verliezer. Lang hoeven we echter ook niet te wachten op de volgende, dan hopelijk wel vermakelijke, pot. Zaterdag wacht alweer de trip naar Eindhoven voor de wedstrijd bij koploper PSV. tickets voor de busreis zijn nog te koop tot vanmiddag (donderdag) 16:00. Tot dan!

Almere City FC
0 – 0
Fortuna Sittard
Eredivisie