Zoals jullie inmiddels afgelopen dagen hebben vernomen ligt het Nederlands voetbal en ver daar buiten stil vanwege de dodelijke coronavirus. Afgelopen donderdag werd bekend dat de overheid tot 31 maart alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen verbied om te voorkomen dat het coronavirus zich uitbreid. Voor het Nederlands voetbal betekende dit dat er diverse wedstrijden werden geschrapt van de kalender.

De wedstrijden tegen Jong FC Utrecht, FC Volendam en Excelsior werden afgelast. Eerder op de zaterdag melde John Bes bij Omroep Flevoland dat er gewoon getraind zou worden en besloten oefenduels zouden worden afgewerkt.

Zwaardere maatregelen

Gisteravond kwam er een nieuwe persconferentie vanuit de overheid die nog strengere maatregelen namen en ook dat alle maatregelen met een week worden verlengd tot 6 april. Dit betekend dat ook de wedstrijd tegen FC Eindhoven is afgelast. De KNVB kwam later op de zondag naar buiten met het dringende verzoek of de betaald voetbal organisaties al hun activiteiten willen stilleggen tot 6 april dus ook met trainingen. Almere City FC en vele andere bvo’s hebben hier gehoor aan gegeven en gaan intern overleggen wat er nu moet worden gedaan.

De KNVB heeft aangeven dat mocht de competitie worden hervat er rekening mee te houden dat er 3 weken niet is getraind. Het is dus aannemelijk dat er na 6 april nog meer wedstrijden worden geschrapt.

Overleg UEFA

Aankomende dinsdag heeft de UEFA overleg met alle 55 landen die zijn aangesloten bij de UEFA. Er wordt dan overlegd hoe nu verder te gaan nu er niet gevoetbald wordt in Europa. Immers staat in juni het EK op het programma. De verwachting is dat deze wordt verplaatst naar december of volgend jaar zomer. Of de competitie word uitgespeeld is ook niet zeker.

We houden uiteraard de situatie in de gaten en zullen jullie bij elke verandering van de situatie op de hoogte houden.