Het bekertoernooi blijft toch elk jaar weer een unieke ervaring, maar winnen gebeurt niet vaak in Almere. Daar was gisteravond weinig van te merken. Almere City domineerde de wedstrijd in eigen huis tegen TOP Oss en won met 2-0.

De wedstrijd ging natuurlijk niet alleen om de KNVB Beker, maar was ook een hommage aan Jerge Hoefdraad. Almere City speelde in een speciaal shirt om hem te herdenken en zijn kinderen mochten de aftrap nemen. Eenmaal begonnen gebeurde er in eerste instantie niet veel, maar Almere pakte langzaam maar zeker wel de controle. Toen de 18e minuut werd bereikt lag het spel een minuut stil. Supporters, staf en spelers klapten een minuut lang voor Hoefdraad. Een mooi moment.

Daarna kwam Almere steeds beter in de wedstrijd. De eerste echte kans was voor Poll die de bal goed inkopte, maar de doelman van Oss kon deze nog keren. Een eenzame uitbraak van Oss volgde met een schot vlak langs de paal maar het was toch wel Almere City dat bepaalde wat er gebeurde in de wedstrijd.

De doelpunten lieten wel even op zich wachten. Pas na ruim een uur viel het eerste doelpunt. Pascu schoot goed binnen en via de doelman en de paal kwam de bal terecht bij Poll. De linksback stond op randje 16 te wachten, zag de bal op zich af komen en haalde hard en laag uit. De doelman zat er nog wel bij maar kon de bal er niet van weerhouden toch het doel in te gaan. Het is alweer het derde doelpunt van de populaire Poll die hiermee de verdediging van Oss wist te breken. Het tweede doelpunt viel dan ook een paar minuten later. Pena brak door aan de rechterkant en gaf laag voor. Zijn voorzet was perfect afgemeten en kwam bij Duijvestijn die hem makkelijk kon intikken voor de 2-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon Oss helemaal niks meer brengen. Almere City ging nog wel op zoek naar de 3-0, dat is immers al lange tijd de uitslag wanneer Oss op bezoek komt naar Almere. Maar het derde doelpunt viel niet meer.

Het was een overwinning waar helemaal niks op af valt te dingen en daarmee plaatst Almere City zich voor het eerst sinds 2018 weer eens voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Omdat deze, vanwege het WK in November, pas in januari word gespeeld betekend het ook nog eens voor het eerst overwintering. Komende zaterdagavond zit er weer een balletje met Almere City FC erop in de koker. De loting word op ESPN uitgezonden vanaf 23:15.

De competitie dendert ondertussen natuurlijk wel gewoon door. Komende vrijdag moeten de spelers alweer aan de bak. Dan gaan we met zijn allen op bezoek bij Willem II, dat overigens zijn bekerwedstrijd gisteravond wel verloor bij FC Eindhoven. Tickets (vrij vervoer of bus) zijn te verkrijgen op tickets.almerecity.nl en tot donderdagavond te koop!

Almere City FC
2 – 0
TOP Oss
KNVB Beker