Iedereen weet hoe TOP Oss speelt: met een defensieve 5-3-2. De spelers en staf hebben zich er een week op voorbereid maar hadden uiteindelijk geen antwoord op het spel van Oss. De Brabanders wonnen met 2-0 en gaan daarmee op de ranglijst over Almere City FC heen.

In de eerste helft was Almere City FC nog wel de bovenliggende partij, met mogelijkheden voor Kip en Efmorfidis. De wedstrijd zelf was daarentegen niet om naar huis te schrijven. Het leek stroperig, enigzins inspiratieloos, en Oss deed daadwerkelijk helemaal niks. 

In de 2e helft ging Oss wat meer naar voren en kreeg Almere City FC les in effectiviteit. 2x staat Dogan één op één tegenover van Vlerken en 2x wint de spits van Oss. Het zorgde in beide gevallen voor een doelpunt van de Ossenaren. Almere City zakte in de 2e helft door de ondergrens heen en wist geen kansen meer te creëren. Hiermee verliest Almere City FC een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Oss met 2-0. Belangrijker misschien nog wel is dat er weinig te zien was van de stijgende lijn op het veld die tegen Helmond en Cambuur wel te zien waren. 

Komende vrijdag wacht met FC Dordrecht alweer de volgende tegenstander, waarbij de spelers de rug weer kunnen rechten en laten zien in de top 5 thuis te horen.