Vannochtend is Almere City FC begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de eerste training van het seizoen stond direct een verrassende speler op het veld: Gaël Andonian. De fransman is de komende periode op proef bij Almere City FC.

De 25 jarige Andonian is een linksbenige centrale verdediger die uit de jeugd van Olympique Marseille komt. Bij de franse topclub heeft hij in 2014 ook zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. Daarna werd hij verhuurd aan Dijon en het griekse PAE Veria. Zijn contract bij Marseille verliep en in 2019 tekende hij een jaarcontract bij Ajaccio, dat op het tweede niveau van Frankrijk uitkomt. Door een schouderblessure kwam hij echter niet in actie en werd zijn contract afgelopen winter ontbonden. Begin februari was hij hersteld van de blessure en in de zoektocht naar speeltijd sloot hij tot het einde van het seizoen aan bij FC Martigues.

Naast de franse nationaliteit heeft Andonian ook de Armeense nationaliteit. Inmiddels heeft hij al 23 interlands gespeeld voor het land gelegen in de Zuidelijke Kaukasus

Nu staat de fransman dus op het traningsveld op het Fanny Blankers Koen sportpark in Almere. De komende tijd krijgt hij de kans om Tobiasen en Jacobs te overtuigen van zijn kwaliteiten.