Ruim een jaar geleden begonnen 3 jarenlange supporters van Almere City FC met het idee een nieuwe supporterssite op te richten en zo begon Almere City Fans. Inmiddels is er in het afgelopen jaar een hoop gebeurt, zo zijn er gedeeltes op de site bij gekomen en zijn er andere gedeeltes verdwenen. Ook is de website gegroeid naar duizenden bezoekers per maand en vonden wij het tijd voor een versie 2.0 van de website. Zoals je kunt zien is die vandaag live gegaan!

Almere City FC heeft de afgelopen zomer onder leiding van een aantal supporters gekozen voor een nieuw uitshirt in het, inmiddels bekende, donker grijs. Ook het stadion zal na het verbouwing deze donker grijze (en dan met rode accenten) uitstraling krijgen. Hoewel we deze kleurencombinatie al vanaf het begin gebruiken vonden wij de combinatie zo mooi dat we vonden dat we er op de site ook wat mee moesten doen. Zo is er een geheel nieuwe vormgeving ontstaan. Niet te misstaan op de site, maar deze vormgeving is ook doorgevoerd in andere graphics, zoals de mmatchdayachday aankondigingen en de afbeeldingen die op twitter gebruikt worden bij live verslagen van de wedstrijden

#CreatedHistory

Zoals jullie ook vast wel hebben opgemerkt zijn er een aantal onderdelen van de site verdwenen die we graag wilde uitproberen. Door uiteenlopende redenen is besloten sommige onderdelen niet meer door te zetten, bijvoorbeeld omdat het teveel tijd kost, omdat ze maar 1x gedaan kunnen worden, doordat ze niet aansloegen of omdat wij vinden dat het beter kan.

Één van de onderdelen die veel, voornamelijk oudere supporters, konden waarderen is #CreatedHistory. Het afgelopen seizoen hebben we getracht elke maand een overzicht te geven wat er allemaal in die specifieke maand is gebeurt over al die jaren. Het trok altijd veel lezers met veel positieve reacties. Helaas kunnen we dit natuurlijk maar 1 jaar doen. Betekend dat dat we gaan stoppen met #CreatedHistory? Zeker niet! Hoewel de club nog jong is en we momenteel allemaal onderdeel zijn van de geschiedenis die we schrijven vinden wij dat er nog altijd veel te vertellen valt over het verleden van de club. Zo zal er af en toe een #CreatedHistory artikel verschijnen op de site waarin we onder andere opmerkelijke gebeurtenissen, bizarre wedstrijden of oud spelers onder de loep zullen nemen!

Spelerpagina’s! (en wedstrijden)

Wie houdt er nou niet van statistieken? Wij wel! en dus hebben we voor elke speler een aparte pagina gemaakt! Op deze pagina’s vind je algemene informatie over de speler maar ook zijn wedstrijdstatistieken. Hoe vaak heeft hij gescoord? Wat is zijn winstpercentage? Je kan het allemaal vinden op de pagina!

Momenteel zijn we bezig om alle spelers en alle wedstrijden toe te voegen tot en met het seizoen 2005/2006. Je zult begrijpen dat dit een enorme klus is, we zijn dan ook nog niet klaar. Wel zijn de wedstrijden en de uitslagen daarvan al terug te vinden tot en met het seizoen 2013/2014! Voor de spelers kunnen we vooralsnog alleen garanderen dat de statistieken voor dit seizoen compleet zijn, maar we gaan zo snel mogelijk terug in de tijd om een complete database van spelers en wedstrijden aan te leggen over de gehele betaald voetbal periode in Almere!

De spelerspagina’s vind je op almerecityfans.nl/spelers

De wedstrijden zijn, zoals gewoonlijk, te vinden op almerecityfans.nl/wedstrijden

Almere City Fans als app op jouw android smartphone!

Ook nieuw sinds deze update is dat Almere City Fans te installeren is op jouw smartphone als progressive web app! Een progressive web app is een nieuwe technologie om websites op je telefoon te installeren en te gebruiken als elke andere app. Zo hoef je nooit meer je browser te openen en een url in te tikken om het laatste Almere City Nieuws op je mobiele telefoon te lezen! Klik dan gewoon simpel op het icoontje en de website verschijnt vanzelf!

Hoe installeer ik de site op mijn telefoon? Het is heel makkelijk, ga met je browser naar https://www.almerecityfans.nl en er verschijnt onderin of bovenin (afhankelijk van de browser en telefoon) een melding of je de site wilt installeren. Klik daarop en de website wordt als app op je telefoon gezet! Zie de afbeelding heironder hoe deze melding erop chrome (android) uitziet:

Helaas ondersteund nog niet elke telefoon en ook niet elke browser deze technologie. We kunnen dan ook niet garanderen dat dit op jouw telefoon werkt. We kunnen alleen met zekerheid zeggen dat dit werkt met chrome op android.

Veel nieuw, veel hetzelfde

Met de spelerspagina’s en wedstrijden proberen we langzaamaan het middelpunt te worden voor elke Almere City Fan op het internet. De plek voor het laatste nieuws, maar ook de statistieken. Dit gaan we in de toekomst nog meer uitbouwen.

Naast de nieuwe look en nieuwe features blijft ook veel hetzelfde. Zo blijven we voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen schrijven en ben je hier uiteraard op de juiste plek voor het laatste nieuws!

We hopen dat jullie de vernieuwde site net zo tof vinden als wij!

Team Almere City Fans