Almere City FC zit in de lift. Het is al een aantal seizoenen te merken dat steeds meer mensen de weg naar het Yanmar Stadion vinden maar na de succesvolle playoffs van afgelopen zomer hebben de toeschouwersaantallen een flinke vlucht genomen.

Al 31.700 toeschouwers hebben dit seizoen de thuiswedstrijden van Almere City FC bezocht. Daarmee is het aantal van vorig jaar, 31.551, al achter ons gelaten. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het record dan ook flink aangescherpt. Gemiddeld komen er dit seizoen 2.254 toeschouwers naar een thuiswedstrijd van Almere City FC, een stijging van maar liefst 36% ten opzichte van vorig jaar. Ook is het stadion dit seizoen al een recordaantal van 6x uitverkocht geweest.

Almere City FC maakte een geweldige start van het seizoen mee met als hoogtepunt de 1-0 gewonnen thuiswedstrijd in een uitverkocht Yanmar Stadion tegen NEC waar de eerste plaats werd veroverd. Dat de stijging niet alleen doorgezet wordt in een periode van goed en winnend voetbal is na de winterstop gebleken. Zowel Volendam als Eindhoven thuis waren uitverkocht na een reeks slechte resultaten. Ook Sparta Rotterdam van afgelopen vrijdag was het stadion weer vol.

De stijging brengt een aantal luxe problemen met zich mee, zoals rijen bij de WC’s, Horeca en volle parkeerplekken waardoor veel autos in het gras moeten parkeren. Maar deze problemen nemen we uiteraard voor lief tot komende zomer, wanneer het stadion uitgebreid zal worden naar een capaciteit van rond de 5.000 plekken. Ook de horeca en andere voorzieningen worden dan op de schop genomen.

Hoewel deze statistieken natuurlijk prachtig zijn streven we er natuurlijk naar om ook komend seizoen weer een groei door te maken!

Almere City leeft!